TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Foksaajan lantio (4711 2007-11-15 9:00)

Lantion käyttö ja Vanha Tango / mustalaistango

E.Tuomas
2007-11-20 21:44

Mustalaistangossa, tango romanossa, wanhassa tangossa; miten sitä haluaakin kutsua, on ainakin pari vuotta sitten opetettu askelta, jonka mies alkaa oikealla jalalla (pitkä bluustyyppinen hidas), siitä vasemmalla eka nop pontevasti takaviistoon ja seuraavalla nopilla ohi, sitten taas hidas. onko tämän jälkeen pikku tauko vai ei, riippuu kai puhtaasti, missä kohtaa tangon juonta ollaan / mikä on musiikin rytmitys.

Ei em. askeleella pelkästään pärjää, kun tarve voi peruskuviossa olla joko neljään tai viiteen askeleeseen yksillä nopnopeilla tai kuuteen askeleeseen yksillä nopnopnopnopeilla. - No joo. Ei noin tietenkään oikeasti tarvitse: Aina voi pitää pikku tauon siinä mihin musiikki sen antaa. Ja komeasti pärjää neljälläkin askeleella. Silloin vain on paras pitää runkona HHNN.

Mustalaistangon perusaskeleessa on opetettu paljon nopnop-ohiaskelta, jolle tanssijoiden lajityyppinen voimakas A-asento antaa viehättävän luonteen. Nopnopit voivat olla miehellä myös takaviistoon tai sitten paikoilleen (tässä on luonteenomainen lantionliike). Muuten tanssin luonne tulee paljolti horisontaalisuudesta ja päkiän päällä hieman pyörähtävästä hitaan askeleen lopetuksesta. Nilkka rakastaa nilkkaa, polvi polvea (huom! omaa), ja naisen jalankäyttö on kauniin argentiinalainen.

Kirjoittajan avainsanat: tango romano, A-asento

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu