TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Järvenpäässä ja muuallakin.. (Tangopassion 2007-11-17 2:17)

Järvenpään tanssikeskus pe 16.11. Tanssin ja musiikin iloittelua.

Mikko
2007-11-18 19:54

Kokemukset J-pään tanssikeskuksesta ovat olleet vaihtelevia. En antanut tämän suuresti haitata suunitelmaa työviikon lopuksi lähteä tanssimaan. Jälleen pe-aamuna tanssireleet ja muut oheiskamat töihin mukaan. Töiden jälkeen äijä kunnon puunaukseen. Siinä puunauksen välissä pistin mikroon 700g broileripastaa. Illasta olisi näillä näkymin tulossa pitkä ja kotona olisin vasta 12h kuluttua.

Kuten aikaisemminkin, niin klo 17.50 juna Riihimäeltä on osoittanut oivaksi keinoksi päästä ajoissa tanssipaikalle. Edellyttäen tietysti, ettei mies eksy siinä 5 min kävelymatkalla :) Olin jo etukäteen päättänyt, etten mene ennen tanssia olevaan cha cha-kurssitukseen. Junamatkaa Jäkikseen voisi kuvailla sanoilla VR:n rutiinilla perille. Junassa oli jälleen huomattava määrä Viestirykmentin varusmiehiä/naisia.

Olin viime kerrasta painanut mieleeni paluureitin tanssikeskuksesta Järvenpään rautatieasemalle, joten nyt kolmannella kerralla löysin helposti perille.

Tanssikeskukseen tullessani järjestysmies siinä kiinnitti Varokaa liukkaita portaita-lappua portaiden kaiteeseen. Tämä ei ollut yhtään turha toimenpide. Ne portaat olivat varsinkin lähtiessä liukkaat.

Lipun lunastus kävi jälleen rutiinilla. Liikuntasetelit tiskiin ja € päälle narikkaa. Lipunmyyjä kertoi, että heille oli annettu jo vanhaksi menneitä liikuntaseteleitä. Kannattaa olla tarkkana.

Narikan jälkeen toilettitiloihin katsahtamaan, että ulkoinen olemus vastaisi sitä, mitä daamit odottavat tai kyllä ne muutakin odottaa/olettaa, kun ulkoista olemusta. Kun tämä ulkoinen olemus oli hyväksyttävällä mallilla, niin seuraava etappi kohti tansseja oli käväistä kahvion puolella. Olin aika poikki ja tarvitsin todella jotakin kroppaa ja päätä viristävää juomaa. Kylmäkaapista käteeni osui jotakin kotimaista energiajuomaa. Se tuli enenmmän, kun tarpeeseen. Juoman juotua siirryin katsomaan cha cha-kurssitusta.

Omaan silmään ne liikkeet vaikuttivat aika kimuranteilta. Onneksi en mennyt mukaan...ajattelin. Onneksi miehiä oli tällä kertaa kurssilla enemmän, kun daameja, niin ei tullut mitään paineita lähteä mukaan:)

Kurssin loputtua oli 30min tauko ennen varsinaisia tansseja. Siinä penkillä istuessa katselin miten Martti Metsäkedon orkesteri ja Sinitaivat tekivät siinä tarpeellisia testauksia ja säätöjä. Kumpikin yhtye olivat minulle ennestään tuntemattoamia lavatansseissa. Nimenä Martti Metsäketo ei alkuun sanonut mitään, mutta herran nähtynä tunnistin hänet oitis televiosta. Pitkän linjan musiikin ammattilainen.

Ennen tansseja oli mukava saada lämpimät halaukset palstalaiselta. Viehättävän ja säteilevän daamin halaus lämmittää aina mieltä. Siinä toivoteltiin samoin mukavaa tanssi-iltaa.

Ilta alkoi valssin ja tangon tahtiin. Ilmeisesti tämä on jonkinlainen perinne tanssilavoilla? Nämä lajit jätin jälleen väliin..suosiolla. En nyt muista kumpi yhtyeistä aloitti. Mielikuvana on MMo. Oli todella hienoa, että paikalla oli kaksi yhtyettä. Ei Sepon levytkään suuremmin töki, mutta omakohtaisesti pidän vaan elävästä musiikiista enemmän. Siitä mielellään myös maksan.

Daamirivistöä tutkiessa oli nuorempaa naiskauneutta enemmistö paikalla. Jälleen se pakkautuminen pisti silmään. Siinä kun olisi pitkää tilaa hajaantua. Varttuneempi daamisto ymmärtää tämän rivisysteemin, mutta nuoremmat sukupolvet vaan tykkäävät olla supussa heh.

Paikalla oli muutama tanssi.nettiläinen ja näiden kanssa oli varsinaista iloittelua. Tuttujen kanssa vaan uskaltaa tehdä ja kokeilla jotakin uutta. Kiitokset sille daamille, jonka kanssa tanssin valssia. Taisi olla vielä hidasta sellaista. Oli hieno kokemus. Valitettavasti muut daamit eivät taida moiselle valssille lähteä. Eihän tanssi saa olla liian vakavaa...eihän.

Illan aikana tuli paljon valssia ja tangoa. Näitä kuuluttaessa pistin hakurivissä peruustusvaihteen päälle ja lähdin joko kahvioon tai penkille muiden tanssia ihailemaan.

Siinä penkillä istuessani viereen istahti viehättävä tumma daami. Esitteli itsensä Piaksi. Siinä tovin, jos toisenkin mietin kuka hän on. Sitten välähti. Olin sopinut treffit juurikin Järvenpään tanssikeskukseen. Siinä tovi juteltiin ja yritettiin valssia tanssia....todellakin. Valssin loppuessa hän pyysi käymään daamien puolella illan aikana uudestaan tanssittamaan. Jostakin syystä kyseistä Kaunotarta ei näkynyt enään missään :/ 16.11 taisi sittenkin olla liikaa naisia paikalla.

Paikalla oli kaksi loistavaa orkesteria. Martti Metsäkedon orkan erikoisuus on ehdottomasti lattarit. En muista missään tanssipaikoissa kokeneeni niin mahtavaa lattaritunnelmaa. Lattareita, kun en osaa, niin siinä penkillä sitä kuuntelin. Totesin siinä vieressä istuvalle pariskunnalle, että lattareita on tänä iltana tullut ehkä jo liikaa. Mies tähän totesi, ettei näin ole asian laita ja saman tien pari liukui tanssimaan.

Jos MMo hoiti lattarit kunnialla kotiin, niin Sinitaivas täydensi mahtavasti illan musiikkiaukkoja, jos niitä nyt oli edes olemassa. En tiedä kuulinko eräässä vaiheessa väärin, kun Sinitaivaan laulaja kuulutti seuraavan kappaleen olevan tangobugg. Koska tango = en osaa ja siksi en tanssi johti siihen, että poistuin parketilta. Siinä muiden tanssimista seuratessa huomasin, että tämähän on tavallista buggia. Vähän muuten harmitti, kun poistuin rivistä :(

Jossakin vaiheessa iltaa tuli fiilis, että nyt ei huvita tanssia ja poistuin hakurivistä naisten haulla. Siinä siitten eräs varttuneempi daami käveli perääni ja pyysi tanssimaan. No kun illassa ei voi koskaan liikaa tanssia, niin lähdin ilman muuta tanssimaan. Ilmeisesti varttuneempi daamisto tuntee huonommin buggia. En yleistä tässä. Sen verran ne pyörähdykset olivat hänelle outoja. Tämä toteamus löi sitten läpi 17.11 Satulinnassa. No en kyllä täysin itsekkään vielä hallitse moista lajia..joten.

Buggia tanssiessa oli onni löytää daami, joka hallitsi lajin ja mielellään vielä antoi ohjeita. Tämä oli kyllä illan paras buggkokemus. Vielä, kun saisi päähän talletettua ne kaikki käsiotteet, niin saisi daamin ohjesäännön mukaan tuotua syliin.

Loppuillasta onnistuin löytämään daamin, joka odotti mieheltä tanssi ja rytmitaitoa. Toi myös tämän esille. No ei haukku haavaa tee. Tästä kyseisestä daamista minua varoitettiin 5 min...myöhään heh.

Kellon jo ylitettyä puolen yön ja MMo aloittaessa sambaa oli aika poistua. Siinä narikassa tuli vielä juteltua pitkä tovi erään t.nettiläisen kanssa. Sen verran pitkään juteltiin, että klo 0.22 juna oli jo lähtenyt kohti ongelmajätelaitoskaupunkia. Onneksi junia tulee ja menee..seuraava jo tunnin kuluttua.

Illasta jäi todella hyvä lämmin tunnelma. Tanssijoita oli juuri sen verran, että mahtui hyvin tanssimaan. Paikalla oli 2 hyvää ammattinsa osaavaa orkesteria, jotka tarjosivat jokaiselle jotakin. Tätä tanssiherkkua on toivottavasti jatkossakin tarjolla Jäkessä.

8+

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu