TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Kirjoittajien tanssitaustasta (35 vastausta) (Nippo 2007-11-03 16:20)

Tangon aitoudesta

E.Tuomas
2007-11-13 20:47

"... tarkoitat ..."

Kyllä tango minullakin alkaa olla elämää suurempia asioita.

Hyvä laulettu tai soitettu tango on monipuolinen: kivat a- ja b-osat sekä välisoitot. Tango saisi olla myös johdonmukainen kuten useimmat hienot suomalais- ja alkuperäistangot ovat. (Jotkut seinäjokiset tangot tuntuvat minusta kitschiltä. Ja tylsä on, jos rumpu / basso jauhaa tasatahtia laulajan tai puhaltimen herkkien osuuksien päälle.)

Aitona tangotanssina pidän sellaista, joka kunnioittaa tangon alkuperää tai perinnettä. - Minulle kävi joku vuosi sitten, että koin normaalin tangon olevan täällä Kaakkois-Suomessa uhattuna - melkein kaikki kun alkoivat opettaa keinuvaa jatkuvan ohiaskelista ns. suomalaista lavatangoa. Tämä sai minut sekä ottamaan kantaa asiaan että vetäytymään arki-iltaisin omalle kotiparketille pohtimaan tangon ja muunkin musiikin tulkintaa. Nyt on tilanne tasoittunut, vaan näyttääpä ohiaskel olevan monille edelleenkin aika yleisaskel.

Tanssin mielelläni luomudaamien kanssa. Kun eivät odota juuri määrättyä askelta, heitä voi viedä sen minkä tila antaa myöten. Kovin oppineilla daameilla olen aistivinani odotusta määrätyn rytmin valitsemisesta ja määrätynlaisista tempuista. Vaan voi tämä tunne olla myös epävarmuuttani eli vien luomudaameja vapautuneemmin. Tosin kerran kursseilla kaksikin tosiproota karkasi heti kolmannella askeleella viennistäni, kun en ottanut siihen heidän tottumuksensa mukaista ohiaskelta.

Kirjoittajan avainsanat: ohiaskel

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu