TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Kirjoittajien tanssitaustasta (35 vastausta) (Nippo 2007-11-03 16:20)

Tanssitaito ja asiantuntijuus

Pia M
2007-11-13 17:11

...pitkäkään tanssitausta tai ohjaaminen ei tee kenestäkään asiantuntijaa. Kirjoittajista kyllä huomaa ketkä oikeasti tietävät teorian ja käytännön. Ihan aina nämäkään eivät kulje käsi kädessä; vaikka kuinka olisi teoria hallussa, tanssitaito voi olla jotain ihan muuta.. Suselin koulutuskaan ei tarkoita että löytyisi oikeaa asiantuntijuutta.

Minä haluaisin myös tuoda esille sen seikan, että hyvä tanssitaito ei sekään tee kenestäkään asiantuntijaa. Monet "hyvät" tanssijat tanssivat luomuna korvakuulolta kiinnittämättä hirveästi huomiota mitä tekevät tai miksi, eikä sitä tavallisen tanssinharrastajan välttämättä tarvitsekaan ajatella. Edelleen monet tekevät käytännössä asiat "oikein" mutta neuvovat "väärin", eli esim. puhuvat lantion pyörittämisestä kun onkin oikeasti kyse lantion kierrosta, tms.

Hyvä ohjaaminen/opettaminen on monien asioiden summa: oma vankka tanssitausta, riittävästi ajantasaista tietopohjaa ja asiantuntijuutta, sekä luonteva mutkaton suhtautuminen erilaisiin ihmisiin on jo melko hyvä paketti. Kantsuu myös muistaa, että vaikka kuinka olisi tietoa ja taitoa, niin kaikista meistä ei silti tule hyviä opettajia. Pedagogiikkaakin voi toki opetella, mutta parhaimmat pedagogit ovat synnynnäisiä opettajia, joilla on kannustavan ja selkeän neuvomisen lahja...

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu