TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin kaipuu (Summer 2007-10-30 18:29)

Täydellisten hakeminen

Jora
2007-11-10 13:14

Eräässä puheenvuorossa todettiin sellainenkin näkökulma, että joku voi näyttää niin täydelliseltä, että ei uskalla hakea. Tämähän tietysti voi tuntua järjettömältä, mutta olen itsekin kokenut saman.

Järjetöntä ja yhtä hyvin järjellistä. Täydellisiä voi ajatella olevan monenlaisia. Yksi voi vaikuttaa täydelliseltä, jos hänessä ei ole havaittavissa pienintäkään "virhettä" fyysisessä tai muussakaan mielessä (osittain katsojan silmistä riippuva). Toinen voi olla "täydellinen" tanssija. Kolmas voi olla täysin ihailemaansa tyyppiä ja kokoa (ei välttämättä edellisten kaltainen). Tanssiinhakemisen kanssa nuo kaikki ovat silti hiukan ongelmallisia. Hakemiseen liittyy vahvasti ajatus: "Voinko tarjota hänelle läheskään yhtä hyvää kuin olen saamassa?". Ja vielä vaikeampaa, jos itsellä käy mielessä jotain lisäodotuksia. Eli pelko epäonnistumisesta on huomattavasti voimakkaampi kuin "tavanomaiseksi" kokemiaan haettaessa. Kiinnostuksen puutteesta täydellisen hakeminen harvemmin johtunee.

Mikäli tuon hakumuurin onnistuu särkemään ja kaikki meneekin hyvin, flow-tilaan joutuminen on hyvin mahdollista. Seuraavat haut ovat luultavasti paljon helpompia.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu