TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin kaipuu (Summer 2007-10-30 18:29)

Rakkaudesta lavatanssiin

Tomy
2007-11-07 23:21

On se kumma juttu, miten tanssi voikin viedä mukanaan. Eikä sitä huomaa ennen kuin ei pääse tanssimaan, ainakaan minä en huomannut.

Kiitos kaikille, jotka aukaisitte sana-arkkujanne ja päästitte kurkistamaan suomalaisen lavatanssijan sielunelämään! Ajattelin hieman tehdä yhteenvetoa ja päätelmiä aiheesta:
- Jos vain liikuntaa kaipaisin, niin eikö kävelylenkki siihen riittäisi tai aerobic jumppasalilla?
- Musiikillisia elämyksiä voin kokea konserttisalissa. Mikä onkaan henkeä nostattavampaa kuin kuulla Mozartia koko sinfoniaorkesterin esittämänä?
- Esille myös pääsee aina. Suomi on pullollaan kesäteattereita ja jos kukaan ei huoli mukaan, aina voi pitää vaikka monologia omilla blogisivuilla tai lähettää videoitansa juutuubiin.
- Paikallisia keskustelukerhoja löytyy joka lähiökuppilasta ja työväenopistosta, tai voi kutsua ystävät ja vihamiehet, naapurit ja tuntemattomat, nykyiset ja exät kylään ja saunomaan. Siitä se herkullinen foorumi lähtee liikkeelle.
- Tai jos haluaisin flow-tilaan, voisin vaikka kaivaa puutarhaa samalla meditoiden. Olen kuullut että se on todella tehokasta!

Mutta mistä tulee kaipuu ja himo lavatansseihin?
- Jotain tekemistä sillä on vastakkaisen sukupuolen kanssa (muutenhan tanssisimme mies/naisporukoissa keskenämme!). Pareittainhan (pääosin) me lavalla pyörimme.
- Jonkinasteinen pariutumisriitti se on haku- ja palautusrituaaleineen, pokkaukset, silmäpelit, rukkaset ja lapaset.
- Jotain romanttista siinä on - tanssit lämpimässä kesäillassa, naisilla kukkamekot, miehillä valkoiset paidat, hanuri, tango ja päälle uinti- ja saattoreissut.
Onko tässä perusainekset suomalaisen lavatanssin sisinpään olemukseen ja sen kaipuuseen?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu