TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin kaipuu (Summer 2007-10-30 18:29)

Mikä vetää meidät tanssilavoille?

Humppis
2007-11-06 10:24

Tomy: ... mikä ihmeen voima meitä järkeviä ihmisiä vetää tuhansittain ympäri maata, ajamaan pitkiäkin matkoja, kerran viikossa keskelle erämaata tai teollisuuskorttelin laidalle liikkumaan musiikin tahtiin parettain?

Niin, joitakuita vetää kerran viikossa. Meitä taitaa olla muitakin (tunnen ainakin pari sataa), joita vetää paljon useammin -kesällä melkein joka ilta.

Omalla kohdallani pääasiallinen syy ainakin on täysin selvä: Missään muualla en ole yhteydessä lajitovereihini (homo sapiens) kuin vain tanssitilanteissa.

Vaikka sähköiset viestintävälineet ovatkin nykyisin kaiken A ja O, eivät ne pysty suoraa kontaktia korvaamaan.

Missään muussa harrastuslajissa ei olisi ymmärrettävissä saati hyväksyttävissä sellaista toimintaa, missä eri sukupuolta olevat ihmiset saisivat tuntikausia nojailla toisiinsa tehden samalla kaikenlaisia liikkeitä yhdessä (musiikin tahtiin) olematta kuitenkaan parisuhteessa tai edes sellaiseen pyrkimässä.

Tuohon minulla edellä mainitusta syystä liittyy erittäin oleellisena elementtinä keskustelu, johon muulloin ei ole mahdollisuutta.

Valehetelmaankaan en viitsi ruveta (ei kuulu tapoihini), joten sekin on syytä tunnustaa, että viehättävät naiset vetävät puoleensa -sitä enemmän, mitä paremmin tanssi heidän kanssaan sujuu.

Sitäkään ei voi kieltää, että liikunnallinen aspekti on vahvasti myös mukana. On paljon mukavampaa liikkua monipuolisesti tanssien kuin kävellen (sauvoin tai ilman). Painoa minulla anakin taitaisi olla jopa parikymmentä kiloa enemmän kuin nyt on, ellen olisi tanssiin toistakymmentä vuotta sitten hurahtanut ja siinä suorastaan liiallisuuksiin lipsahtanut.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu