TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin kaipuu (Summer 2007-10-30 18:29)

Mikä vetää meidät tanssilavoille? Flow?

Päivi
2007-11-06 1:13

"mikä ihmeen voima meitä järkeviä ihmisiä vetää tuhansittain ympäri maata, ajamaan pitkiäkin matkoja, kerran viikossa keskelle erämaata tai teollisuuskorttelin laidalle liikkumaan musiikin tahtiin parettain?"

Eipä tuo nyt niin käsittämätöntä ole, jos sitä ajattelee, että ihmiset rynnivät suurin laumoin myös ravintoloihin tai vaikkapa metsiin eläimiä ampumaan... (yhtenä esimerkkinä. Toivottavasti en loukkaa ketään sanavalinnallani).

"Älkääkä yrittäkökään syöttää pajunköyttä olemattomista rationaalisista syistä, sillä siitä tässä ei ole kyse! Onko kyse naisen/miehen ihon tuoksun ja kosketuksen kaipuusta, vai jostain muusta?"

Voi olla, että nämä ovat juuri niitä rationaalisia syitä, joita et hyväksy, mutta mainitsen ne kuitenkin. Ihmisillä on monenlaisia tarpeita ja paritanssi tyydyttää niistä monia. Mm.: itsensä toteuttamisen tarve, tarve kokea onnistumisen elämyksiä, liikunnan tarve, läheisyyden ja kosketuksen tarve, hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tarve, tarve kuulua johonkin ryhmään, esteettisten nautintojen tarve (musiikki, tanssi), jne.

Ja sitten on täällä palstalla aina silloin tällöin tullut esille yksi todella tärkeä seikka, jota lähtee alitajuisesti etsimään, epäonnistuneista illoista huolimatta, ilta toisensa jälkeen: Flow-kokemus! Tunne, jossa aika ja paikka menettää merkityksensä. Tällaisen kokemuksen on saattanut kokea ehkä vain kerran (tanssi)elämässään, mutta sitä kaipaa ja sitä vain palaa etsimään aina uudelleen ja uudelleen!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu