TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Seuraamisesta ja ennakoinnista... (Suke 2007-10-25 20:47)

Seuraamisesta ja ennakoinnista...

Suke
2007-10-25 20:47

Vienti ja varsinkin sen seuraaminen paritanssissa ovat tärkeä juttu yhteistyön onnistumiseksi. Mutta mitäpä teet, jos parisi pyrkii koko ajan ennakoimaan ja olettamaan tulevia juttuja? Millaisia keinoja käytät saadaksesi yli-innokkaan daamin rauhoittumaan ja mukautumaan vientiisi? Nyt kun oman tanssimisen määrä on iltaa kohden vähäisempi polvivammasta johtuen, on myös ollut aikaa seurata toisten tanssia enemmän. Yllättävän yleistä on esim. tangoilla kiire ja myös sen voi havaita, kuinka daamit antaa miehille kyytiä ilman että asianomainen sen huomaa!!!Kiireen tietysti voi mieskin aiheuttaa, riippuen siitä, miten musiikin kuulee ja siirtää tanssiinsa.

Millä keinoilla siis saadaan Rauha tanssimaan mukana? Omalta kohdaltani yritykset siihen suuntaan alkavat lisäämällä hitaiden askelten määrää, jolloin daami useimmiten huomaa puskevansa vauhtia, tasapainon järkkyessä. Jos sekään ei auta, niin silloin sanotaan ääneen, että voitaisko mennä vähän rauhallisemmin. Sanomisesta ei pidä herneitä keräillä nenuun, koska kysymyshän on vain yhteistyön parantamisesta. Aika monella kiireisellä daamilla on tanssiasento myös roikkuva, jolloin hän painaa vasemmalla kädellään miehen oikeaa kättä alas ja tanssii vielä pylly pitkällä. Pitää muistaa antaa positiivista palautetta myös, jos yhteistyö näillä em. luetelluilla asioilla paranee.

Yksi keino on myös tanssia tarkoituksella pikkuisen takatahdissa ja se on kohtalaisen varma keino saada Rauha mukaan tanssiin.

Tätä aihettahan on ennenkin käsitelty ja tuo edellä kirjoittamani on sylitanssien puolella esiintyvä asia. Täytyy kuitenkin korostaa sitä, että se on huomattavan pienen vähemmistön ongelma.

Kirjoittajan avainsanat: seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu