TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kuudes aisti (Jami 2007-10-12 11:33)

Kuudes aisti

Jami
2007-10-12 11:33

Tanssitaitoko on ainut, joka vaikuttavat tanssiparien yhteensopivuuteen ?

Palstalla on keskusteltu joskus yhteensopivista kemioista. Kemistit sotkevat aineita, jolloin saadaan jotain kolmatta kemikaalia. Jotenkin se uusi aine reagoi, joko räjähtää tai sitten siitä syntyy jotain hyvää ja arvokasta, jota kannattaa alkaa kehittelemään. Onko ne kemiat siis tuoksuja ja makuja joita tietoisesti tai tiedostamatta toisesta ihmisestä aistimme? Hajusteilla sotkemme luontaiset hajumme, joten silloin yhteensopivuuteen ei enää voi luottaa. Ja miten maku vaikuttaa tanssisuorituksessa, o:) ??

Ja sitten kemioista fysiikkaan. Mitata, painot jne. Näemme toisemme. Ryhti, vartalo, kasvot, värit. Vaatteilla voi sotkea vaikutelmaa hiukan, mutta tanssilattialla pluffista jää kiinni.

Tanssimusiikki saa kuulon ja tuntoaistin kautta parin liikuttamaan. Mutta jos on huono tuuri, kappalepari sattuu olemaan ”väärä”, tanssi ei vaan onnistu, niin tuleeko toista mahdollisuutta tutustua tanssitettavaan? Tosin läheisyys ja toisen kosketus ja lämpö kompensoi tuntoaistin kautta, ei vaan pelkkä tanssisuoritus ratkaise jatkoa.

Osapuolten tavotteet ja taustat voivat olla aivan erilaiset, jolloin taas ollaan vähän eriparia.

Kuudes aistikin on kai olemassa.Vaistoamme toisen tunnteet, myötäelämme, luemme ajatukset, olemme samalla kanavalla.

Joten taidan itse luottaa siihen kuudenteen aistiin. Kun tanssi kulkee, niin tanssipartneri lukee minua, tanssimme samaa, yhteistä tanssia.

- jami

Kirjoittajan avainsanat: Kuudes aisti

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu