TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kun nyt chachaan siirryttiin (Sahrami 2007-08-30 8:01)

Cha cha puuron hämmentäminen jatkuu - musiikkinäyttein

Lutukolli
2007-10-04 14:56

Päivi: Mitä ajankohtaa tuolla "alkuun"-sanalla sitten tarkoitetaan, jää hämärän peittoon.

Heikki "parkettipartaveitsi" Kahilan mukaan hän sai 1950-luvun loppupuolella, osallistuessaan Varkaudessa Seurojentalo-nimisen tanssipaikan pyörittämiseen, cha cha cha pikakurssin Tuula ja Paula sisarussolisteilta. "Perusakel kulki näin: yksi, kaksi, cha, cha, chaa. Mies piti yhdellä kädellä kiinni, siis vasemalla naisen oikeasta ja askeleet otettiin edestakaisin, liittäen mukaan omaperäinen niiaus."

"Kahiloden kirjassa (s.22)" kerrotaan cha cha chan mainittavan ensimmäisen kerran tanssikoulun ilmoituksessa Hesarissa heinäkuussa 1954. Olisiko siis joku 1954 ja 1950-luvun loppupuoli ollut sitten ainakin Suomessa tuota alkuun aikakautta? Vai muuallakin, kun saman opuksen mukaan; "myöhemmin 60-luvulla tanssi vakioitiin cha caksi ja askeleetkin pantiin uuteen järjestykseen."

1950-luvun ensimmäinen cha chan maailmanlaajuinen suurmenestys oli Pradon orkisterin levyttämä Cerezo Rosa keväältä 1955 (mm. 10 viikkoa USA:n listakärjessä). En tiedä milloin " tämä Youtuben versio " on purkitettu ja vastaako se alkuperäistä "savikiekkoversiota". Olavi Virran versio oli kai sitten bequine Kaksi ruusua.

Miltä sitten se cha cha'ta edeltänyt hidas mambo -tempo (triple-mambo) on kuullostanut? Onko tämä " varjoisien kujien poika" tai " Mambo numero viisi " se oikea. Ainakin " tämä tivoli" tuntuu nopeammalta ja " tätä versiota numero kahdeksasta" saa vääntää "tico-ticona" jo hiki hatussa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu