TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Konkarit alkeiskurssilla (Walker 2007-09-07 11:52)

Konkarit alkeiskurssilla

Walker
2007-09-07 11:52

Jora kirjoitti tuolla jossakin:

PS. Joskus saa tanssikursseilla ihmetellä, kun lukuisat nekin ihmiset, joita on itse pitänyt jo ennestään menestyvinä mestarikonkareina, ahtautuvat samalle alkeiskurssille. Miettiköön kukin, mistä on oikeasti kysymys. Onko kaikki sitä, miltä itsestä näyttää ja tuntuu?

Niin, mistä onkaan kysymys. Olisiko uuden otsikon aiheeksi...

En aivan viimeaikojen tilannetta tunne, mutta ainakin aikaisemmin on ollut selkeästi kahdenlaisia alkeiskursseja. Eli kursseja vähäisen tanssikokemuksen omaaville yleensäkin tanssia aloittaville, ja kokeneemmille tanssijoille tarkoitettuja alkeiskursseja esim. uuden tanssin oppimista varten.

Varsinaisilla alkeiskursseilla en ole käynyt pariinkymmeneen vuoteen, muutamaa spesiaalipoikkeusta lukuunottamatta, mutta alkeisjatkokurssit ovat edelleenkin "kova sana" kokeneellekin tanssijalle. Vaikka näillä kursseilla ei kovin paljoa uutta oppisikaan niin rutiinit kehittyy ja varmuus lisääntyy. Yleessä näillä alkeisjatkoilla opetellaan yksi uusi kuvio, kuviosarja tai joku muu "jippo". Myös eri ohjaajilta saa jotain uutta, jo silläkin perusteella, kun painotukssissa on eroja. Ja mikä parasta - näiden kurssien anti on lähes sellaisenaan hyödynnettävissä lavoilla.

Kirjoittajan avainsanat: kurssi, Konkari, harrastaja, tanssi, alkeiskurssi, alkeisjatko

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu