TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kun nyt chachaan siirryttiin (Sahrami 2007-08-30 8:01)

1 2 123 rytmiin laskeminen

Pete P.
2007-09-03 12:03

Näin Dean aikoinaan kuulemma teki. Selviihän tuossa triple stepin luonne: kolme askelta 1-2-3. Triple stepin ajoitus ei ole aina kolmimuunteinen. Se voi olla myös suora. Oletettavasti Deanin opetuksessa triple stepin ajoitus oli kolmimuunteinen (vaikka hän ei itse tuota termiä luultavasti tiennytkään), kun hän opetti triple stepiä swingmusiikkiin.

Joo, selviää siitä (1-2-3) se, että tulee kolme askelta, se ei vain kovin informatiivista vielä ole. Valssissakin tulee kolme askelta...

Kerrotko milloin triple step ajoitus voisi olla suora? Jiven chassee ei ole triple step.

Triple step on aina kolmimuunteinen (3-a4), kun tanssitaan kolmimuunteiseen musiikkiin. Boogie woogieta ja lindy hoppia tanssitaan kolmimuunteiseen, shufflepohjaiseen musiikkiin. Jivessä chassee opetetaan tanssimaan suoralla ajoituksella (3--a4) mikä on sinänsä ihmeellistä, koska suurin osa jivekappaleista on kolmimuunteisia. On kuitenkin joitain jivekappaleita, joissa on tasajakoinen komppi ja tällöin tuo suora (3--a4) chassee-ajoitus on musiikin mukainen.

Dean Collins ei tietääkseni opettanut cha chata. Hän oli swingtanssiopettaja.

Väitikö sellaista? Mitenhän Dean Collins nyt tähän cha cha'n laskutapaan liittyy? Kommentoin vain väitettäsi, että tuo cha cha'n 1 2 123 1 2 123 laskutapa olisi ihan hyvä tapa laskea. Sitähän se ei ole, ainakaan opetusmielessä. En ymmärrä mistä tuon Dean Collinsin tähän vetaisit. Eikös Dean sanojesi mukaan opettanut lindy hopin askellusta 1-2 1-2-3 1-2 1-2-3 tyylillä?

Tuo liittyy tähän siten, että 2&3:lla voidaan myös tehdä chassee, eikä tanssita välitahdissa. Välitahtiin sanotaan tanssittavan silloin, kun cha chan perusaskeleen chasseet tehdään johonkin muuhun kuin 4&1:seen.

Luitko ollenkaan kun kirjoitin, että on aivan eri asia puhua askelten varioinnista tietyissä kuvioissa, kun siitä, mihin cha cha'n perusaskeleen chasee tulisi ajoittaa. Se tulee tahdin viimeiselle iskulle. Tottakai voit ottaa yksittäisiä kuvioita esimerkiksi, joissa chassee otetaan myös kakkosiskulle, mutta sillä ei ole mitään tekemistä tämän perusaskelkeskustelun kanssa.

Lavoilla jokainen tanssii kuten haluaa. Tuolla ei ole sääntöjä.

Tästä olemme ihan samaa mieltä. Minäkin olen lavoilla tanssimaan oppinut ja tanssin siellä kuten haluan. Jokaisessa tanssissa on silti omat erityispiirteensä ja tietysti niitä pyrin seuraamaan. Cha cha'n erityispiirre askelluksessa on, että tahdin viimeiselle iskulle tulee cha-cha. Jos perusaskeleessa ottaa cha-cha'n muuhun kohtaan, niin tanssii välitahtiin. Lavoilla jokainen voi niin tanssia jos haluaa, mutta oikeaksi tavaksi välitahtiin tanssimista on turha väittää.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu