TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kun nyt chachaan siirryttiin (Sahrami 2007-08-30 8:01)

1 2 123 rytmiin laskeminen

ErLi
2007-09-02 23:14

"Harvinaisen epäkäytännöllinen tapa ilmaista lindy hopin askellus. Hankalaa, tai oikeastaan mahdotonta olisi ymmärtää askelten ajoitus, jos olisi käytettävissä vain tuo "1-2 1-2-3 1-2 1-2-3" -ohje. Ei siinä paljon selviä triple-stepin luonne."

Näin Dean aikoinaan kuulemma teki. Selviihän tuossa triple stepin luonne: kolme askelta 1-2-3.

Triple stepin ajoitus ei ole aina kolmimuunteinen. Se voi olla myös suora. Oletettavasti Deanin opetuksessa triple stepin ajoitus oli kolmimuunteinen (vaikka hän ei itse tuota termiä luultavasti tiennytkään), kun hän opetti triple stepiä swingmusiikkiin.

"En ihan ymmärtänyt miten tuo liittyi tähän, sillä totta kai perusaskelta varioidaan eri kuvioissa. On myös kuvioita, jossa otetaan koko tahdin ajan pelkkää cha cha -chasseeta: 4&1&2&3&4&1 Jäinpä tässä miettimään, miten tuollainen "1 2 123 1 2 123" -laskija laskisi tuon jatkuvan chasseen? 12323232323? :)"

Dean Collins ei tietääkseni opettanut cha chata. Hän oli swingtanssiopettaja.

Tuo liittyy tähän siten, että 2&3:lla voidaan myös tehdä chassee, eikä tanssita välitahdissa. Välitahtiin sanotaan tanssittavan silloin, kun cha chan perusaskeleen chasseet tehdään johonkin muuhun kuin 4&1:seen.

"Cha cha nyt vain sattuu olemaan tanssi, jossa perusaskeleen chassee tulee tahdin loppuun. Kilpatanssikisoissa pari, joka tanssii cha cha'ta välitahtiin (siis ottaa chasseen kakkosiskulle) on automaattisesti kilpailun viimeinen, vaikka tanssisi muuten miten hyvin. Lavoilla jokainen tanssii kun tanssii, mutta ei välitahtiin tanssimista silti oikeaksi tavaksi voi väittää."

Ks. edellinen. Kilpatanssipari, joka tekee perusaskeleen chasseen johonkin muuhun kohtaan kuin 4&1, on automaattisesti kilpailun viimeinen. Chasseen voivat silti tehdä tietyissä kuvioissa 2&3:lle.

Lavoilla jokainen tanssii kuten haluaa. Tuolla ei ole sääntöjä. Jos ei kerran kuule 4&1:stä musiikista, jossa sitä ei välttämättä edes todellisuudessa ole, miksi silti täytyy tanssia perusaskeleen chassee 4&1:lle? Siksikö, kun se on kilpatanssissa näin määritelty?

Yhtä hyvää tanssia tuo välitahtiin tanssiminen on, jos toinen pysyy vain mukana.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu