TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ärsyttävä etukäiteisvaraus (Setzer 2007-08-20 15:20)

Mieluinen tanssittaja

H50
2007-08-27 9:49

No onpa käynyt näinkin => Oli naistentanssit. Neito haki tanssiin, mutta oli äärettömän poissaolevan oloinen, ei katsonut kertaakaan silmiin eikä juuri jutellut tai hymyillyt - palautti sitten minut paikalleni. Kotvan kuluttua neito haki toistamiseen ja siitä kotvan kuluttua jälleen. Hakuja tuli peräti viisi ja vasta viidennellä kerralla avautuivat sanalliset lukot ja hymyäkin irtosi. Tämän katson johtuneen ainakin osittain siitä, että kehuin tyttösen helppoa liikkumista ja helppoa vietävyyttä.

Tulkinta: kyseessä ehkä hieman huonon itsetunnon omaava ja/tai ujo daami, joka a) todellakin halusi tanssia kanssani, b) daami ei ollut ilmeisesti omasta mielestään mitenkään rujo tai poissaoleva, c) ujoudesta johtuen ei ehkä puhellut eikä uskaltanut katsoa kertaakaan silmiin ja d) suli vähitellen, kun aloin kehua hänen taitojaan (kehuminen ei ollut vartavasten, vaan todellista daamin omista taidoista johtuvaa).

Ilmeisesti jotkut ihmiset ovat todella ujoja ja arkoja eivätkä uskalla juuri hakea saatikka katsoa silmiin. Joskus hommaan voi vielä liittyä kovaa jännitystä, joka tuntuu kyllä vartalossa ja käsissä. Naisten hakukulttuuri lienee kuitenkin miesten hakukulttuuria nuorempi, mikä vaikuttanee myös asiaan. Ujolle ja aralle tanssijalle kynnys hakea voi olla jopa traumaattinen, maha menee sekaisin ja tulee kylmä hiki. Pakkien pelko tai pakkien saanti voi kaataa mahdollisen hyvän yrityksen koko loppuelämäksi ja haikea sivusta seuraaminen jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Tämä koskee myös miehiä!

Kirjoittajan avainsanat: ujous

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu