TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vihreät Niityt (Kaminiitto 2007-08-01 8:31)

Vihreät Niityt

Humppis
2007-08-01 16:13

Vaikka ei pitäisi (enkä saisikaan), on pakko kysyä, tarkoitako Suhtautumisryhti ihan oikeasti tätä (vai käytätkö vain rajua kärjistystä tehokeinona): Esimerkkinä, yhtenäkään iltana ainoassakaan juuri tähän asiaan vihkiytyneessä paikassa ei soiteta tanssimusiikkia, kuin satunnaisesti, tavallisimmin noin kymmenes - viides osa illasta ja parhaimmillaakin vain puolet, vaikka paikalla on kursseja ja koulutusta saanutta tanssiväkeä runsaasti.

Vai oletkohan sitten ollut nuo illat jossakin varsin epätyypillisessä tanssipaikassa?

Ainakin niissä paikoissa, joissa itse heinäkuun aikana (yhteensä 7 kpl/23 iltaa) tanssin, soittivat kulloisenakin iltana useimmat yhtyeet aivan oikeata tanssimusiikkia ja oikealla tavalla.

Uusi tangokuningas (ilmeisen velvoitettuna) ja kerran joku muukin lauloi yhden noista Seinäjokea varten "pilatuista" tangoista, mutta hyvin tanssittavissa olivat nekin ja siis tanssimusiikkia.

Tommolan lavalla ja myöhemmin Kolmilammilla esiintynyt Annika Eklund esitti hiukan enemmän iskelmällistä musiikia kuin muut, mutta täysin tanssittavaa oli sekin. Tanssilajin valinnassakaan ei juuri ongelmia noiden iltojen aikana syntynyt.

Minun kokemukseni noista illoista siis tuotti vakaan käsityksen, että yhtyeet ja solistit tarjoavat tanssijoille juuri ja nimenomaan tanssimusiikkia. Suhdeluku sen ja joksikin muuksi luokiteltavan välillä oli jotakuinkin 10/1 tanssimusiikin hyväksi. Siinäkin on jo hiukan hyvitystä annettu sille muulle.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu