TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Vihreät Niityt (Kaminiitto 2007-08-01 8:31)

Vihreät Niityt

Suhtautumisryhti
2007-08-01 10:57

Kaminiitto on todella oikealla asialla ja tanssimusiikin esittäminen niin lavoilla kuin sähköisessä mediassa on todella kuihtunut yksipuolisuuteensa. Toisaalta telkassa on tullut hyvin paljon jopa intensiivisesti tanssin harrastusta edistäviä ohjelmia, siitä meidän on kiittäminen näitä kanavia.

Tanssimusiikin monipuolisuuden, mielekkyyden ja sopivuuden kannalta asiat ovat pahoin rempallaan, kuten Kaminiitto toteaa. Meillä ei ole olemassakaan tanssimusiikkikultturia. Tanssimusiikkikulttuuri tarkoittaa tänä päivänä bändien ja samalla näiden musiikkitarjoajien kohdalla jotain hajanaista hirveällä metelillä höystettyä mutusekametsää. Esimerkkinä, yhtenäkään iltana ainoassakaan juuri tähän asiaan vihkiytyneessä paikassa ei soiteta tanssimusiikkia, kuin satunnaisesti, tavallisimmin noin kymmenes - viides osa illasta ja parhaimmillaakin vain puolet, vaikka paikalla on kursseja ja koulutusta saanutta tanssiväkeä runsaasti.

Tanssiväki kun antaa anteeksi omaa kehnouttaan soittajille ja osa porukasta vielä aplodeeraa tanssipaikkaan vieraalle musiikille. Edes tanssiseurat, kerhot ja koulutusta harrastavat eivät puutu asiaan. Mielistelynkö vuoksi?

Kyllä tanssinharrastajien tulee avata suunsa tämän epäkohdan poistamiseksi niin lavoilla kuin muissa viestimissäkin.

Paneelikeskusteluun viitaten ylen radiokanavien juontajien teemavalintojen teemaksi on laitettu joku pakollinen ruusu, yö, nainen, syksy. Tämähän toimii selvänä viitteenä asteikkojen laadusta musiikin tarjonnassa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu