TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sisäpiiri??? (E.Tuomas 2007-06-25 16:19)

Asiantuntijoita on ollut

Päivi
2007-06-28 15:57

"Toisaalta useat kertovat, kuinka he tietävät oudonkin miehen viennistä kuinka hän tulee viemään."

Eli, kuten jo tuolla aiemmin arvelinkin, puhut sittenkin viennistä, mutta koska kyse on alkeisvientiä kehittyneemmästä viennistä, haluat käyttää siitä jotain muuta nimeä kuin vienti.

(Tosin, jossain aiemmin mainitsemassasi jive-esimerkissä kyse ei ole puhtaasti viennistä ja seuraamisesta, vaan siinä mies antaa vientisignaalin ja nainen suorittaa kuvion oppimallaan tavalla. Tätä tapahtuu paljon ja näin jiveä ilmeisesti opetetaankin, mutta tällöin nainen ei ole oikeasti viennissä.)

(Esim. lindy hop on tässä mielessä jiven vastakohta, vaikka avoimen otteen tansseja ovatkin: Lindy hopissa nainen ei saa olettaa mitään, vaan hän on jatkuvasti viennissä. Jos tulee signaali pyörähdykseen, hän ei saa olettaa sen päättyvän tietyllä tavalla, vaan hän kuuntelee miehen vientiä loppuun asti.

Toki lindyssä naisellakin on improvisointimahdollisuus. Juuri tästä intensiivisestä vise-kontaktista johtuen tämä on mahdollista! Daami voi improvisoida tanssiaan vientiä rikkomatta, tai hän voi myös viestiä kontaktin kautta parilleen, että hän ottaakin nyt tilaa itselleen.)

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu