TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssipaikkojen palveluja (Valssimies 2007-06-16 0:27)

Nothing Else Matters

Valssimies
2007-06-22 15:35

Pete P.: Juu, kyllähän se kolmijakoista triolislovaria on. Samaan tapaan kun vaikkapa Hopeinen kuu tai Delilah. Kinojakelle peukut biisivalinasta!

Minua kovasti kiinnostaa kolmijakoinen musiikki. Voisiko joku musiikkiekspertti kertoa meille, mikä pohjimmiltaan erottaa valssin ja triolin?

Triolissa tahdissa on neljä iskua, joista jokainen jakautuu kolmijakoisesti väli-iskuihin.

Valssissa tahdissa on kolme iskua, mutta siinä taas neljä tahtia muodostaa yhden fraasin tai ainakin fraasi/säkeistö muodostuu neljän tahdin kokonaisuuksista.

Pohjimmiltaan siis musiikin perusrytmirakenne ja rytmin ajoitus on samanlainen. Iskujen laskentatapa on vain erilainen (valssissa tahdissa on kolme iskua, triolissa taas väli-iskutus on kolmijakoinen). Menikö metsään?

Jos orkesteri soittaa valssia tai triolia, onko esimerkiksi tiettyjen instrumenttien käyttö tietyillä iskuilla tai väli-iskuilla, mikä tekee musiikista valssin tai triolin?

Voisiko tältä pohjalta perustella, miksi otsikon biisi on trioli eikä valssi? Minusta se nimittäin korvakuulolta on enemmän valssi kuin trioli, mutta en osaa selittää asiaa.

- vm

Kirjoittajan avainsanat: trioli, valssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu