TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Tanssin opetus, oppiminen ja harjoittelu (Suhtautumisryhti 2007-06-20 7:34)

Tanssin opetus, oppiminen ja harjoittelu

Tuulikki
2007-06-21 17:34

Veikkaisin että lavapuolen kilpailijatkin koittavat tanssia mahdollisimman paljon koreografian mukaan, sillä silloin voidaan keskittyä enemmän siihen asentoon ym. esittämiseen.

Minä taas veikkaisin, että tuo ei pidä ollenkaan paikkaansa. Tarkoituksena on tanssia soitettavaan musiikkiin ja sitähän ei tiedä etukäteen, joten lavakilpailuissa improvisointi on hyvinkin tärkeää. Toki kilpailuissakin esiintyy sama ilmiö, kuin lavalla tanssiessa: jokaiselle miehelle tulee sellainen tapa, että tanssii usein tietyt kuviot peräkkäin. Silloin miehelle jää myös enemmän aikaa miettiä seuraavia kuvioita ja sovittaa ne musiikkiin. Usein jo ensimmäistä kertaa miehen kanssa tanssiessa "oppii", että tämän kuvion jälkeen tulee tuo kuvio jne.

Sanoisin, että varsinkin vähemmän tanssineilla miehillä esiintyy sitä, että viedään tietyt kuviot aina tiettyjen jälkeen. Enemmän tanssineilla miehillä on yleensä enemmän kuvioita ja improvisointitaitoa.

Lavakilpailuissa pareilla kyllä usein on keskenään harjoiteltuja tai miehen kehittämiä, pieniä koreografioita, joissa pari-kolme kuviota seuraavat toisiaan. Ne on tehty näyttävyyden takia, mutta usein myös siksi, että jonkun tietyn kuvion jälkeen on helpompi mennä toiseen tiettyyn kuvioon. Nämä ovat yleensä hyvin lyhyitä koreografioita (jos niitä sellaisiksi halutaan sanoa), ja mies sovittaa ne muun tanssin lomassa sopivaan kohtaan musiikissa.

Kirjoittajan avainsanat: lavatanssikilpailu, koreografia

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu