TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aatteleppa ite omalle kohalles! (Pia M 2007-06-07 13:23)

Nimby

Streamer
2007-06-13 13:05

Nyyti 2007-06-11 19:26 "Olen monessa suhteessa aloittelija ja siinä roolissa osallistun lopulta tähän vellovaan mielipiteiden vaihtoon. Tanssivuosia on kyllä, mutta taidot melkoisen kapea-alaiset. Tässä (taas) kevään mittaan on käyty monenkirjavaa keskustelua aloittelijoiden ja muun sellaisen epämääräisen sakin olemassaolosta lavatansseissa. Äskettäin Isäntä yritti johdattaa ajatuksia ystävällismielisimmiksi. Vaan kuinkas sitten kävikään..."

Palstalla on pitkän aikaa vallinnut NIMBY -asenne. Kirjoituksissa saatetaan puolustella heikkotasoisia tai aloittelevia tanssinharrastajia. Käytännössä heitä kuitenkin syrjitään suruttomasti ja tanssitaan vain parhaiden tai muiden tuttujen kanssa. Tätähän se NIMBY on.

Jos joku ei vielä tiedä mitä NIMBY tarkoittaa, niin tässä on selitys:

Nimby "Nimby (Not In My Back Yard, "ei minun takapihalleni") on ilmiö, jossa henkilö kannattaa jonkin asian tekemistä, kunhan se ei vaikuta haitallisesti hänen elämäänsä henkilön itsensä mielestä. Tyypillinen nimby-ilmiö on esimerkiksi syrjäytyneille tarkoitetun asuntolan rakentaminen asuntoalueelle. Asukkaat voivat periaatteessa olla samaa mieltä asuntolan tarpeellisuudesta, mutta käytännössä he eivät halua sitä omalle asuntoalueelleen vaan jonnekin muualle."

Jos tarkkoja ollaan, niin palstalla ei nykyään oikeastaan aloittelijoihinkaan suhtauduta myötätuntoisesti. Ja aloittelevat kirjoittajat "ammutaan alas", jos he eivät nöyrästi kumartele palstan konkareita ja pyytele anteeksi sitä, että ovat vain aloittelijoita kirjoittajinakin. Vanhat kirjoittajat muuttuvat vastaavasti entistäkin itsetietoisemmiksi palstapoliiseiksi ja pyrkivät samoin kuin tanssipaikoillakin pitämään tiukasti vallan kahvat käsissään. Lisäksi tuntuu siltä, että he saavat kirjoittaa lähes mitä tahansa, uusilta kirjoittajilta vaaditaan enemmän. Vanhojen kirjoittajien pitäisi kuitenkin pikemminkin kannustaa ja motivoida uusia kirjoittajia. On pelkästään hyvä asia, kun joku uusi kirjoittaja aina silloin tällöin uskaltaa edes yrittää kirjoittaa arvostelevaan sävyyn.

Ei nyt sentään pelkkää nimbyä, Humppis on rehellisesti antanut ymmärtää haluavansa tanssia lähes pelkästään tuttujen ja hyvien tanssijoiden kanssa. Täytyy siis välillä kehuakin Humppista.

Rehellisyys voikin joskus olla harkinnanarvoinen vaihtoehto.

Italian rikkaimman miehen ja entisen pääministerin, Silvio Berlusconin, ohje köyhille oli: "Ansaitkaa enemmän!" Se olisikin yksinkertainen ja toimiva ratkaisu. Sen jälkeen hän kertoi miten hän oli rikastunut ainakin aluksi rehellisesti keräämällä kaduilta paperinpalasia ja myymällä niitä sytykkeiksi. Sama berlusconimainen ajatusmalli pätee tällä palstalla aloitteleviin tanssin harrastajiinkin: Pitäisi vain opetella tanssimaan paremmin ja liittyä sisäpiiriin eikä aina valittaa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu