TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aatteleppa ite omalle kohalles! (Humppis 2007-06-07 15:54)

Aloittelija aattelee

Pia M
2007-06-12 15:09

En tiedä mikä Nyytin kirjoituksessa aiheutti kärkevät vasta-kommentit. Minusta hän puhui täyttä asiaa ja on hyvä että hän ylipäätään uskalsi tuoda mielipiteensä esille. Älkää nyt heti teilatko uutta kirjoittajaa!

Nyytin oman kirjoituksen kärkevyys aiheutti ainakin minun kärkevät vastakommenttini. Minusta Nyytin kirjoitus ei ollut täyttä asiaa. Oli siinä asiaakin, mutta koko kirjoitus oli kärkevä, negatiivinen ja tietyllä tapaa provosoiva.

Onko niin, että kirjoittajia ei todellakaan koske yhteiset säännöt, vaan kirjoittajat ovat keskenään oikeasti epätasa-arvoisia? aloittelija saa yleistää kärkevyyteen saakka ja moittia "pro-tanssijoita" yhtään tarkentamatta ketä tarkoittaa, ja on ihan OK että aloittelija kirjoittaa sarkastisen pitkän ja ikävänsävyisen tekstin, mutta kokeneelta tanssijalta tällainen kirjoitus ei ole suotavaa?

Millä tavalla tanssitaito ja -kokemus korreloivat nettikirjoittamisen kanssa? Minusta ei mitenkään. Vai onko myös esimerkiksi perhokalastuksen harrastajilla sama kirjoittamaton sääntö: että vasta perhokalastuksen aloittaneet voivat mennä perhokalastus-keskustelupastalle soittamaan suutaan ja se on sallittua, mutta sitten kun kalastustaito kasvaa niin pitää ruveta kirjoittamaan kauniisti?

Aloittelijan moitteet, kärkevyys ja negatiivisuus on OK, kokeneen ei? Miten tämä tukee tanssilavakulttuuria?

Lähipiiristä tiedän, että vaatimukset tanssilavoilla ovat tulleet niin koviksi, että aremmat eivät enää uskaltaudu joukkoon. Paras ystävättäreni, jonka kanssa aikoinaan kävin tanssimassa, ei enää lähde lavatansseihin, kun ei osaa kädenalitansseja kunnolla. Hän kuulemma tuntee siellä itsensä tyhmäksi! Kursseja on käyty mutta harjoitusta puuttuu. Miten saan hänet innostettua mukaan? Tiedän että hän on hyvä tanssija.

Siis tanssilavoillako oikeasti vaaditaan että pitää osata hirveästi että voi lähteä mukaan, vai onko kuitenkin niin että ystävättäresi asettaa itselleen riman niin korkealle, ettei hän sitten sitä rimaa uskalla ylittää? Onko häntä haukuttu tyhmäksi, vai onko tunne vain hänen oman päänsä sisällä?

- Et sinä voi sitä rimaa hänen puolestaan ylittää. Ainoa ihminen joka konkreettisesti voi asialle jotakin, on ystävättäresi itse. Me lavojen kävijät voimme tietenkin luoda tanssilavakulttuurista myönteistä kuvaa ja kertoa, ettei siellä oikeasti tarvitse osata hirveästi, tärkeämpää on käydä tanssimassa paljon niin että saa itsevarmuutta.

Minusta lavakulttuurista ei luoda myönteistä kuvaa minkäänlaisilla katkerilla, kärkevillä kirjoituksilla, oli kirjoittaja sitten pro tai aloittelija, tai jotain siitä välistä. Tässä mielessä tietysti oma kärkevyyteni sotii omaa mielipidettäni vastaan, mistä pahoittelut... :-(

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu