TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aatteleppa ite omalle kohalles! (Humu 2007-06-07 15:05)

Aloittelija aattelee

Solentzara
2007-06-12 14:37

"Riitaako yrität rakentaa kokeneiden ja kokemattomien välille? Liian usein nimenomaan kokemattomat (tai vuosikymmeniäkin tanssineet mutta edistymisestään piittaamattomat) nostavat noita raja-aitoja esiin."

Minusta Nyyti ei yritä rakentaa riitaa kokeneiden ja kokemattomien välille. Hän vain yrittää tuoda esiin toisenkin osapuolen näkemystä asioista. Siitähän ei pääse mihinkään että aloittelijoita tällä palstalla on arvosteltu ja puolustautuminen on paikallaan. Kuten on myös arvosteltu "pro-tanssijoita". Aloittelijan näkökulmasta vain kovin monentasoiset tanssijat saattavat näyttää niiltä pro-tanssijoilta. En tiedä mikä Nyytin kirjoituksessa aiheutti kärkevät vasta-kommentit. Minusta hän puhui täyttä asiaa ja on hyvä että hän ylipäätään uskalsi tuoda mielipiteensä esille. Älkää nyt heti teilatko uutta kirjoittajaa!

Minuun kolahti tuo Humppiksen kommentti "vuosikymmeniäkin tanssineet mutta edistymisestään piittaamattomat". Minusta noita edistymisestään piittaamattomiakin tulee tanssilattioilla suvaita. Kaikille ei tanssi ole pääharrastus. "Vuosikymmeniä tanssinut" saattaa käydä lavoilla virkistymässä muutaman kerran vuodessa tai kerran kuukaudessa. Hänelle riittää perustanssitaito. Ei kaikille tanssi ole koko henki ja elämä, niin kuin se on useille kokeneille tanssijoille (ehkä itsenikin mukaan lukien). Lähipiiristä tiedän, että vaatimukset tanssilavoilla ovat tulleet niin koviksi, että aremmat eivät enää uskaltaudu joukkoon. Paras ystävättäreni, jonka kanssa aikoinaan kävin tanssimassa, ei enää lähde lavatansseihin, kun ei osaa kädenalitansseja kunnolla. Hän kuulemma tuntee siellä itsensä tyhmäksi! Kursseja on käyty mutta harjoitusta puuttuu. Miten saan hänet innostettua mukaan? Tiedän että hän on hyvä tanssija.

Mitä tulee törmäilyjen välttämiseen ja anteeksipyytelyihin, nainen ei ole törmäilyyn syyllinen vaikka olisi aloittelijakin. Mies vie, nainen voi tanssia vaikka silmät kiinni. Vai olenko väärässä? En ole tanssikursseilla huomannut, että miehille erikseen opetettaisiin ympäristön seuraamista ja daamin ohjaamista. Monissa paikoissa on nykyään tanssien alussa tanssikurssi. Eikö niillä voitaisi antaa joku lyhytoppimäärän kurssitus lavojen käyttäytymissäännöistä? Kaikilta törmäilyiltä ei aina voi välttyä. Törmäystä voi tosiaan pahoitella ja mielellään naurahtaakin asialle. Erittäin ikävä fiilis tulee, kun tanssipartneri kiroilee ja huutelee törmäilijöille. Sellaisessa tilanteessa on joskus mennyt koko tanssi-ilta pilalle.

Lavoilla on toki kirjoittamattomia "sääntöjä", joista olen tietoinen, ja niin on Nyytikin. Jotkin säännöt vaan on tehty kyseenalaitettaviksi. Aivan kuten Nyyti, minäkin teen just niin kuin haluan. Seison rivissä varttuneena naisena ihan missä kohdassa tykkään, saatan olla jopa varattu (miten se sitten määritelläänkin), haen ketä haluan tai olen hakematta. Tanssin jokaisen minua hakeneen selvän ja hyvin käyttäytyvän miehen kanssa.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu