TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aatteleppa ite omalle kohalles! (Tuulikki 2007-06-07 10:36)

Aatteleppa ite omalle kohalles!

Hambi
2007-06-07 19:03

Kerrassaan mainio kirjoitus Pia M. Ei voida lähteä siitä, että tanssipaikoilla ei tanssittaisi hyvin ja useita lajeja. Lienee lopulta kaikkien etu, että tanssipaikoilla on paljon hyviä tanssijoita ja eri lajeja tanssitaan paljon. Aloittelijoiden viihtyvyyden muodostanee ilmapiiri, eli että vähän tanssineet toivotetaan tervetulleiksi lavoille ja heidän kanssaan tanssitaan heidän tasollaan. Ei voi olla niin, että tanssilavojen vähemmistönä olevat hyvät tanssijat velvoitettaisiin pitämään huolta enemmistön (keskitasoiset tanssijat) ja toisen vähemmistön (aloittelevat tanssijat) viihtymisestä hakemalla heitä aktiivisesti tanssimaan, eli esim. paras neljännes velvoitettaisiin ehtimään hakemaan kolmea neljännestä tanssimaan. Tästähän taitaa olla kyse,kun valitetaan, etteivät hyvät hae heikommin tanssivia?

Tanssien opiskelun voi aivan yhtä hyvin aloittaa jenkkitansseista tai lattareista tai kansantansseista kuin vakiotansseista. Näinhän niitä syntyy nopeasti eri lajien osaajia, jotka rikastuttavat tanssi-iltoja. Vai? Ei ole yksi eikä kaksi kertaa lavoilla, kun olen nähnyt esimerkiksi jenkkitanssien harrastajan olevan vaikeuksissa vakiolajin kanssa. Eli kädenalilajien tanssiminen ei nykyisin minusta kerro yhtään mitään yleisestä tanssitaidosta. Valssin ja foksia jonkinasteista läpi pärjäämistä tosin voi suositella esim. häitä ja muita sosiaalisia tilanteitra varten.

Juuri näistä eri tavoista harrastaa tanssimista kerrotaan hyvin tanssinetissä. Eli on rikkaus, että kaikkien ei tarvitse aloittaa tanssimista niistä sylilajeista (kuten on joskus nuoren mielestä ehkä muinoin tehty) eikä osata tanssia samalla tavalla kuin "muut". Ketkä muut? Useinhan täälläkin moitiskellaan, kun viejä alkaa veivata jotakin itselleen heikkoa lajia vaikka tanssi olisi sujuvampaa jollakin viejälle tutummalla lajilla. (Eri säikeen asia on, että se viejäkin ehkä haluaisi oppia paremmin sitä toista lajia)

Muistan ajan, kun minusta oli ikävä tanssia triplestep-humppaa. Sittemmin huomasin, että juuri siksihän minulla onkin mahdollisuus tarjota kokemuksia tanssipareilleni, että he pääsevät sellaista tyyliä hyvin vähän tanssimaan. Nykyisin saan triplestep-humpastani usein myönteisiä tanssikokemuksia. Eri säikeen asia on, että opettelen myös kävelevää humpan tanssitapaa.

Kirjoittajan avainsanat: aloittelija, haku

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu