TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aatteleppa ite omalle kohalles! (Tuulikki 2007-06-07 10:36)

Aatteleppa ite omalle kohalles!

Pia M
2007-06-07 13:23

Moni ei uskalla mennä juuri tämän vuoksi tanssimaan, kun toiset ovat niin hyviä.

Mistä päästäänkin siihen kysymykseen, että mitä pelättävää siinä on että tanssipaikalla on myös hyviä tanssijoita? Millä tavalla se uhkaa aloittelijaa? Eikö sama asia, hyvien tanssijoiden näkeminen, voi toimia myös innostajana ja kannustajana: tuon minäkin haluan oppia joskus?

Miksi muiden paremmuus on meille niin lannistavaa? Onko tämäkin itsetuntokysymys, oman kynttilän väkisin vakan alle painamista: enhän MINÄ koskaan voi... ei MINUSTA koskaan ole... minun PITÄISI olla noin hyvä (miksi pitäisi)...?

Jos se, että jotkut tanssijat ovat hyviä, estää aloittelijaa lähtemästä tansseihin, niin mikä olisi ratkaisu? On puhuttu siitä, että ei ole mielekästä ajatella että jonkun pitäisi tanssia oman taitonsa alle. Ei ole mielekästä sekään, että "hyvät" eivät kävisi tansseissa vaan harrastaisivat joissakin kerhoissa. Meidän kaikkien pitäisi mahtua samalle lavalle...

Minusta oikeasti tanssipaikoilla ei merkittävästi tapahdu sellaista toimintaa, että aloittelevia syrjittäisiin. Mielestäni valtaosa tanssipaikkojen kävijöistä on ihan perustanssijoita, vähemmän on näitä oikeasti "hyviä", paitsi ehkä jossain Pavin tai Riutanharjun Finkkutansseissa.

Pelottelupuheet ja lieveilmiöiden isoon ääneen kauhistelu (eli se, että tehdään lieveilmiöistä kauhistelemalla isompia kuin ne todellisuudessa ovat) ovat minusta paljon pahempi uhka aloitteijoiden rohkeudelle kuin se, millainen käytäntö lavoilla elävässä elämässä on. Jos aloittelija suurin piirtein tietää käytännöt - hakusysteemin, tanssitaan 2 kappaletta, miesten/naistenhaut, niin ihan hyvin pärjää. Ei tarvitse tietää metrintarkkaan sijoittumistaan hakuriviin... noin esim.

Taas nostan esimerkin: henkilö A kertoo palstalla, että hänelle kävi kerran niin, että hänet hakenut mies palautti ihan toiseen päähän riviä ja ilmaisi että henkilö A oli sijoittunut väärin. Henkilö B reagoi palstalla että tollaisia jotkut on, johon henkilö C että tanssilavameininki on mennyt ihan hirveäksi. Eli A puhui omasta yksittäisestä kokemuksesta, B yleisti sitä koskemaan useampiakin tahoja ja C yleisti asian koskemaan koko tanssilavameininkiä. Tuttua palstalla...? Minusta turhaa paisuttelua ja pelottelua.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu