TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Aatteleppa ite omalle kohalles! (Tuulikki 2007-06-07 10:36)

Aatteleppa ite omalle kohalles!

Tuulikki
2007-06-07 10:36

Tansseissa koko ikäni käyneenä joudun nyt ajattelemaan tanssilavakulttuuria eri kantilta. Pian 19-vuotias tyttäreni ei ole koskaan aikaisemmin ollut kiinnostunut tansseista, eikä ole niissä myöskään käynyt. Nyt hän on melko tuoreen poikaystävänsä kanssa käynyt muutaman kerran tanssikurssilla. Siellä he ovat oppineet vähän valssia ja foksia. Kurssille he menivät lähinnä sen takia, että tanssitaito kuuluu vähän niinkuin yleissivistykseen ja mahdollisissa kavereiden häissä olisi kiva osata tanssia. Heillä on kova innostus asiaan ja aikovat lähteä lavalle testaamaan muutaman tunnin oppejaan, tietysti nuorten suosimaan tanssipaikkaan.

Pelkään, millainen kokemus se tulee heille olemaan. He eivät varmaan osaa ennalta kuvitella, millaista lavalla oikeasti on. Onneksi he totesivat, että aikovat ainakin aluksi tanssia vain keskenään. Eilen kyllä tansseihin lähtiessäni tyttären silmät kirkastuivat, että jospa hän lähtisi mukaan, mutta ei sitten (onneksi) lähtenytkään. Hän kyllä olisi kauhistunut sitä kovaa menoa, joka tansseissa on. Yleisilmehän on se, että kaikki tanssivat niin hienosti ja kädenalitansseja tanssitaan paljon. Tätä kommenttia kuulee paljon, joten se ei ole minun keksimäni.

Valitettavasi täytyy todeta, että en missään nimessä aio suositella tyttärelleni ja vävyehdokkaaleni tämän palstan lukemista ja toivon, etteivät he siitä heti kuulekaan. Luettuaan kaikki kommentit, kenen kanssa voi tanssia ja missä kohtaa rivissä kuuluu seisoa, he eivät varmasti uskalla mennä ainakaan muiden kanssa tanssimaan.

Itseäni harmittaa myös tansseissa miehiltä kuulemani kommentit, että "täällä on taas noita kävelijöitä ja sellaisia, jotka käyvät kaksi kertaa vuodessa tanssimassa". Nyt kun ajattelen, että oma lapseni on yksi näistä "tiellä olijoista", se ei tunnu kivalta, enkä todellakaan toivo, että hän saa tietää, mitä heistä ajatellaan. Nyt asiaa vasta ajattelee eri tavalla, kun se on omakohtainen.

Toivon, että tansseissa käynti tulee olemaan heille positiivinen kokemus ja aktiivisemmat tanssin harrastajat suhtautuvat opettelijoihin suvaitsevaisesti. Jokainen nauttikoon omalla tavallaan.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu