TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kilpatanssin F-katselmuksessa (Hambi 2007-05-16 19:56)

Kilpatanssin F-katselmuksessa

Hambi
2007-05-16 19:56

Helmikuussa päätin, että vielähän tässä ehdin ennen kesää saada kilpatanssiluokan. Taustalla oli halu kokeilla tuotakin ja alkaa saada ihan sanallista palautetta omasta tanssimisesta. Eilen oli sitten F-katselmus eli kai lähinnä tanssin katselu käsillä.

Tanssimistahan oli etukäteen harjoiteltu, joten sitä ei tarvinnut jännittää. Korsuorkesterille tosin lausun erityiskiitokset tanssikuvioiden viimeisen voitelun esimerkillisestä tahdittamisesta. Pari kun vaihtui juuri ennen katselmusta, niin treenattiin sitten paritanssi kuntoon Pavilla. Tanssimisen sijaan varsin vähälle harjoittelulle jäi karakulaatiot esittelyineen ja kumarruksineen, sekä tanssivarusteet, joten esiintymisestä ei pisteitä kyllä voinut juuri allekirjoittaneelle antaa. Onneksi luokka lopulta myönnettiin.

Palautteenanto oli mielenkiintoisin osuus. Jännitin aidosti, tuleeko moitteita väärän värisistä sukista, mutta tulikin rakentavat kommentti tanssin ilon muodostumisesta leveästä hymystä :) ja lantiokontaktista vakiotansseissa. Äidin hautajaisissa edellisen kerran käyttämäni paita ja solmio, joiden arvelin lähinnä vastaavan sääntöjen tarkoittamaa soveliasta tanssiasua, kelpasivat hyvin.

Mukava oli vaihteeksi tanssia ihan yleisön ja tuomareidenkin edessä. Taso ehkä kovenee jatkossa, mutta mahdollisia pettymyksiä tasoittaa tanssista saatu palaute, jonka perusteella on mahdollisuus kehittyä tanssijana. Suosittelen elämyksenä kilpatanssikatselmusta myös lavatanssijoille. Ei se Quickstep ainakaan tuolla tasolla paljon treeniaikaa vaadi. Super kiitokset myös parilleni Liisalle, joka selvitti onnistumiset ja kömmähdykset todella tyylikkäästi.

Mukava oli myös nähdä äidin tanssi-inostuksen tarttuneen tälle palstalle kirjoittelevan T:n jälkikasvuun. Illan piristys oli eräs pikkuprinsessa, joka huikaisi tangoesityksellään. Hyvää jatkoa voi toivoa henkilölle, joka jo lapsena on oppinut sekä kuuntelemaan että tanssimaan tangoa moisella antaumuksella. Lisäksi tyttö vaikutti tietävänsä näyttävän hyvältä parketilla.

Kirjoittajan avainsanat: kilpatanssi

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu