TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miten ihmeessä pääsee tanssimaan... (SeinäKukkanen 2007-04-30 14:38)

Persoonatonta seuraamista

Hambi
2007-05-03 22:12

"Toisinaan persoonaton seuraaminen saattaa osittain johtua persoonattomasta viennistä.
Jos esimerkiksi jätän breikkikohdan tai fraasin lopun "auki" viemättä mitenkään, on tavallista, ettei rivistä vetäisty daamikaan siihen heti mitään erikoista keksi. Viejän kai täytyy jollakin tasolla tajuta, tanssiiko tämä tarkasti perustanssia, vai soveltaako jotakin omaansa. Sanotko Chick N, että persoonalliseen ja monipuoliseen vientiin olisi seuraajan helpompi tuoda jotakin omaansa mukaan kuin persoonattomaan perustanssiin?

Joskus täytyy (miltei hammasta purren) yrittää ummistaa korvansa musiikilta, mikäli täysin epärytmiin pistellään menemään. Samoin, mikäli vientiä ei erota juuri laisinkaan, olisi helppoa ottaa ohjat omiin käsiinsä.
Minusta seuraaja voi aika selvästi tuoda esiin oman näkemyksensä jossakin vaiheessa tanssia. Mukava tietysti olisi, että jos viejä haluaa pitää kiinni omasta näkemyksestään, niin sitten mentäisiin sen mukaan. Muistan käyneeni pitkiä ja ikäviä tanssillisia taisteluita kun seuraaja on halunnut pitää tiukasti kiinni omasta tyylistään vaikka minusta oma näkemykseni olisi parempi. Viejän roolia tanssiessani pidän kiinni oikeudestani tehdä lopullinen päätös, miten tanssitaan. Yleisesti ottaen daamit kuulevat musiikin niin moniulotteisesti, että tuntoaistit kannattaa pitää valppaana hyvien vihjeiden ja ideoiden saamiseksi. Otan osaa daamien kiukkuun, mutta valitettavasti seuraajalla on aika vähän tehtävissä, mikäli viejä haluaa pitää omasta tanssitavastaan kiinni.

Tapauksesta riippuen ero voi olla hieman häilyväinen sen suhteen, onko kyseessä persoonallinen seuraaminen vaiko seuraamisen muuttuminen viemiseksi.
Minusta ero on ensisijaisesti siinä, että onko seuraaja vietävissä. Viejän kyky lopettaa tekemisensä on olennaisesti heikentynyt, eli vievä seuraaja ei useinkaan ole viennissä, jos viejä yllättäen vie jonkin tanssillisen seikan. Persoonallinen seuraaja taas ehtii vientiin mukaan viimeistään aavistuksen myöhässä ja mahdollisesti lopettaa persoonallisen tanssinsa siksi aikaa, että selvittää itselleen viejän aikomuksen. Toinen ero on siinä, lähteekö viejä leikkiin mukaan. Jos viejä voimistaa ja tukee persoonallista seuraamista tai antaa sille sopivasti tilaa, kyse on persoonallisesta seuraamisesta. Viemiseksi asian voisi tulkita, jos viejällä on kovasti poikkeava tyyli, jota tämä haluaisi seuraajan noudattavan, ja tekee tuloksetta aktiivista vientiä seuraajan tyylin muuttamiseksi.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu