TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Miten tanssit ovat muuttuneet (Janne83 2007-04-13 8:53)

Miten tanssit ovat muuttuneet

EeJii
2007-04-14 4:21

Olihan siinä ongelma nuorelle pojalle kotona kun äiti aina sanoi että on se kumma kun sinä et ala tanssiin kun vejesikin jo tussa iässä oli aina tansseissa kun vai oli tansseja hän siis oli siihen aikaan tosi kova tanssi ihminen. Mutta täytyy myöntää että jonkin laine palo oli sisäällä silloin kun kävin katsomsaa kun äiti ja isä olivat tansseissa ja olivat samalla myöskin järjestämässä tansseja tuossa aivan naapurissa.

No nyt selvisi ainakin yksi asia tuossa Stefanuksen kirjoituksessa mainittiin paikka Välijoki. Täällä meillä Kemissä paikallis kuppilassa on seinällä mainoksia joissa on ollut esiintyjinä mm. Esko Rahkonen, Koivistolaiset, Inga Sulin. Kysyin paikan omistajalta juuri äsken että tietääkö hän missä tällainen Välijoki niminen tanssipaikka on ja kyllä hän sen suurin piirtein tiesi.

Niin sitten tähän asiaan kyllä silloin kuuskyt luvun lopulla tanssittiin näitä tangoja humppia ja fokseja.

Sitten tosisiaan armeijan jälkeen seitkyt luvun taitteessa kuulin että on menossa jonkin muotoinen tanssi kurssi täällä paikkakunnalla niin silloin päätin että sinne.

No sielä tuli sitten pyörittyä pari vuotta ja tietenkinhän sieltä jotain jäi päähän näitä oppeja, vassia, humppaa, foksia, tangoa, Jiveä( nykyään fuskua)sitten taas hidas valssi ja cat catsaa ei silloin kiinnostanut kun niitä ei soitettu juuri ollenkaan tansseissa näillä opeilla sitten mentiin aina tuonne kaksituhattaluvun alkuun.Välillä vähemmän tassittuja vuosia ja välillä enemmän kaikenlaisista sattumuksista johtuen nyt tanssi on taas lisääntynyt. Ja tosiaan sieltä tanssi piireistä se löytyi tuo elämän kuppanikin jonka kanssa ollan tänä vuonna 30v taisteltu ylä ja ala mäkiä.

Suurin ero näissä tanseissa on tuossa jivessä kaikki muut tanssit mitä silloinkin tanssittiin ovat suunnilleen samanlaisia kuin silloin mutta tästä jivestä on tullut fusku, ja tämän takia lähinnä lähdin uudelleen kursseile kun meille tänne paikkakunnalle tuli mmutama vuosi sitten tanssi seura missä alettin pitään kursseja ja sillä tiellä ollaan edelleen.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu