TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Nuortentalon toiminnasta... (M28 2007-04-11 20:09)

Tanssijärjestäjien valinnoista

Nanna
2007-04-13 11:16

"Mielestäni tässä asiassa on parempi siirtää syyttävä sormi enempi kohti orkestereita kuin tanssienjärjestäjiä."

"Huonoa" orkesteria ei todellakaan ole mikään pakko valita.

Käsittääkseni tanssijärjestäjällä eli sillä, joka esiintyjät valitsee, pitäisi olla hyvin selvillä, millaista musiikkia mikäkin esiintyjä soittaa. Kuten myös se, millainen musiikki eli kuka esiintyjä houkuttaa minkäkinlaista yleisöä.

Tuollaisten asioiden tietäminen ei vaadi kovin suuria fakiirin taitoja ja on hyvin tärkeä asia tanssipaikan kannalta. Jos tanssijärjestäjä ei ole kärryillä esiintyjien musiikeista tai "kentän tapahtumista" eli siitä, millaisia imagoja milläkin esiintyjillä on ja mitä potentiaalinen asiakaskunta (eli kaikki erilaiset tanssijat) esiintyjästä ajattelee, mennään pahasti metsään. Kaikilla on erilaisia meilipiteitä, mutta yhteenvetoja harrastajaryhmien välillä pystyy kyllä tekemään kohtuullisella "koeotoksella". Tämä käytännössä tarkoittaa, että tuntee erilaisia ihmisiä ja arvostaa heidän mielipiteitään ja näkemyksiään valintoja tehdessään.

Tiedän tähän vastalauseen jo valmiiksi: "Mutta talkootyö ja vapaaehtoisuus....". Ja lässyn lässyn sanon minä sille. Kyllä silti voi tekemäänsä paneutua ja kuten sanoin, ihmeellisiä fakiirintaitoja ei tarvita, harrastenevaisuus ja aktiviisuus riittää mainiosti!

Jos asiaa ajatellaan markkinoinnin kannalta, esiintyjäkaartin valinta on hyvin voimakasta markkinointia. Sillä viestitään aina jotakin. Tietynlaiset esiintyjät todellakin kiehtovat erilaista väkeä, esiintyjän imagon ja soittolistan mukaisesti. Näin ollen myös tanssijärjestäjä vaikuttaa omaan imagoonsa ja tanssikansan mielikuvaan paikasta ja sen hengestä hyvin voimakkaasti tekemiensä esiintyjävalintojen mukaisesti.

Kaikki, mikä paikasta näkyy ja kuuluu on markkinointia. Järjestysmiesten ja muun henkilökunnan käyttäytyminen ja suhtautuminen, kahvion/ravintolan tarjonta, hinnoittelu jne.

Itse annan aiemmista vuosista suurta kiitosta SÄRKÄLLE. Näen sen hyvin tasapuolisena erilaisia harrastajia kohtaan: Niin lomailevia, kerran vuodessa lavalla käyviä pariskuntia, kuin tanssin aktiivisia suurkuluttajia ja rock'n'swing-tanssijoita. Lava on suunnilleen keskellä ei mitään, suurimman osan täytyy sinne matkustaa jostakin pidemmältä. Toisaalta, se on erittäin sopivasti keskellä ei mitään eli välimatkat pysyvät kuitenkin "kohtuullisina". (Olisikohan suurimman osan yleisimmät ajomatkat keskimäärin 50-200 km suuntaansa... Poikkeuksiahan tietysti on.)

Särkkä kumoaa erittäin monia esille tulleita, esimerkiksi Auran Nuortentaloa puolustelevia selityksiä.

Näitä asioita kannattaa oikeasti miettiä, eikä vaan tyydyttäytyä omiin mielikuviinsa.

Kirjoittajan avainsanat: tanssijärjestäjä, orkesteri, Esiintyjät

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu