TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Piikkiön tanssipääsiäisenä koettua (Hambi 2007-04-09 21:01)

Piikkiön tanssipääsiäisenä koettua

Hambi
2007-04-09 21:01

Kurssin tasothan olivat alkeet ja jatko. Alkeisryhmä osoittautui jälleen oivaksi paikaksi harjoitella alkeisasioita, eli tanssilajille ominaista liikkumista ja perusaskelen yksityiskohtia. Kaikki tanssit menivät hiukkasen eteenpäin. Taskuun jäi mm. aimo annos oppia tanssiasennosta ja myös siihen tangon tyyliasiaan tuli kaksikin isoa asiaa lisää sisään tanssittavaksi. Toinen liittyy jalkapohjan ja varpaiden käyttöön ja toinen hidastamiseen viimeisellä nopealla askelella. Molemmat tuovat askellukseen pehmeää voimaa, jonka määrä ja suunta minusta on foksin ja tangon suurin ero. Musiikintulkintaosuudet olivat jälleen kaivattu palautus maanpinnalle vauhdin ja kuvioiden hurmassa tapahtuneesta kappaleiden läpitanssimisesta. Vain kuviollisesti hitaasti edeten on mahdollista oppia huomaamaan musiikin moninaisuus. Kurssin annin opiskelu kestänee taas useita kuukausia.

D:lle iso kiitos opista :)

Kati ja Juha vakuuttivat opetustaidoillaan niin paljon, että heidän tunneilleen matkustan jatkossa kaukaakin. Muilta osin olen jo aikaisemmin kehunut vastaavia kursseja niin paljon etten enää sitä tee. Sanompahan vain, että sain sen mitä lähdin hakemaankin. Iso hymy kaikille osallisille.

Kivat tanssit olivat Aurassa la ja su. La jäi erityisesti mieleen tangolle pyydystämäni daamin aloitus. Sellainen paljonpuhuva: "No.?" lupaa hyvää tangossa tarvittavaa asennetta. Bong -Jo ja Tyttölavanedestä (Anteeksi jos kirjoitus meni väärin).

Sunnuntain tansseja Aurassa häiritsi pahoin lihashuollon unohdukseni. Vielä treeneistä lähtiessäni muistin, että jalkapohjat ja varpaat pitäisi huoltaa, mutta majoituksessa mm. polkatessa asia unohtui. Unohdus kostautui illalla jalkojen väsähtämisenä, jonka jälkeen niiden elvytystoimenpiteisiin tuhraantui lähemmäs tunti. Oikea-aikainen lihashuolto olisi vienyt enintään vartin.

Kirjoittajan avainsanat: harjoittelu, musiikin kuunteleminen, tekniikka

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu