TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Rauhallinen swing-ilta Vantaalla (Humppis 2007-04-02 8:39)

Rauhallinen swing-ilta Vantaalla

Humppis
2007-04-02 8:39

Etukäteen oli tuntunut siltä, että väkeä Tulisuudelman ”Suurtanssiaisiin” olisi ollut odotettavissa ainakin kohtuullisesti. Olihan luvassa kolme big band -luokan yhtyettä (2x8 ja 18 soittajaa + 3 solistia).

Itselläkin oli ensin optio kahden hengen evästykseen, mutta toinen (varsinainen swingari-ihme) sitten perui kuitenkin. Kahdestaan siis ajeltiin ja ihan alkuun myös vain kaksin pidimme parkettia hallussamme, kuten myös sivulattioita rullettipöydälle asti. Jopa koko baarikin tuli kerran tanssituksi ympäri joskus myöhemmin illalla, koska silläkin reitillä oli esteenä vain yksi asiakas. Pitihän tuokin kerran kokeilla.

Hyvin hitaasti tuli lisää väkeä paikalle. Pitkään oli tilanne sellainen, että orketerikorokkeella oli suurempi miehitys kuin parketilla.

Ihmeen hyvin bändit muuten mahtuivat sille korokkeelle ilman suurempia sähläämisiä vaihtojen aikana. Jonkin verran tietysti auttoi se, että Sven Nygårdin yhtyeen (18 soittajaa + solisti) kokoonpano muodostui osittain molempien muiden yhtyeiden soittajista.

Musiikki kaikilla oli hyvin tanssittavaa, ei pelkästään sitä swingiä, vaan joksenkin kaikkea -hyvin soitettuna.

Sensijaan väliaikamusikkilevyn polttaja ei korkeita arvosanoja saa. Kappaleet eivät aina olleet pareittain, uusi meni usein vanhan hännän päälle ja varsinkin loppuillasta tuli turhaa discojytkettä pitkät pätkät.

Varsinaista tungosta ei päälattiallakaan illan kuluessa syntynyt, mutta joitakin kappaleita oli silti turvallisemman tuntuista käydä sivulattioilla toteuttamassa. Hiukan (ja joskus aika tavallakin) huolestuttavia tyylejä nimittäin oli joillakin käytössään. Silti ainakaan minä en saanut kuin yhden kunnon potkun nilkkaani.

Olin varautunut edellisillan jäljiltä ilmaantuneen kurkunkäheyden vuoksi tavallista peittävämpään vaatetukseen: Pitkähihainen Tanssinet? -paita päällä. Täytyypä sanoa, että hiukan hikistä tuppasi olemaan. Varsinkin joidenkin nopeiden rokkien (bw) ja sambojen (salsaa ja disco swingiä) jälkeen oli pakko oitis hakeutua pesupuuhiin.

Onneksi oli hyvä evästys mukana, niin hyvä, että Nygårdin 17 miestä ja yksi nainen joutuivat tovin odottamaan ensimmäiselle setilleen soitimelle eksynyttä kosketinsoittajaansa. Hyvin tuntui muusikko pöydässämme ja tanssilattialla viihtyvän myöhemminkin.

Muita tuttuja ei paikalla juuri ollutkaan kuin aivan muutama. Niinpä tanssitinkin evästykseni lisäksi vain kahta muuta. Toinen näistä oli tosin miehensä mukana, mutta raastoin tämän silti raa'asti vanhan tuttavuuden nimissä tanssilattialle. Kolmeen vuoteen ei ollut nähtykään.

Härkärotta sitten täydensikin osaltani illan oikein onnistuneeksi (vaikka olikin ne farkut).

Ihan loppuun asti oltiin ja vähän ylikin, kun ei ylhäältä näköjään niin vain irtauduttu. Siispä juttelinkin sitten ala-aulassa odotellessani poislähtevien kanssa.

Paljon menettivät ne, jotka eivät paikalle sitten kuitenkaan tulleet.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu