TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Swingiä ja lattareita Kauniaisissa la 17.3.07 (Angelle 2007-03-18 9:16)

Swingiä ja lattareita Kauniaisissa la 17.3.07

Angelle
2007-03-18 9:16

Kolmas kerta toden sanoo - vai toinenko se nyt oli? ;) Olin jo kerran aiemmin, ehkä 2004, ostanut ennakkoon lipun Grani Big Band -tansseihin Kauniaisiin. Lipulle löytyi uusi ottaja ja tanssit jäivät silloin käymättä. Kun minulta taannoin tiedusteltiin tanssien luonteesta, en rajannut vastaustastani kaikkien hyvien tapojen mukaisesti kysyttyyn vaan laajensin tilastojen valossa, koska tarina tiesi kertoa, että näihin tansseihin kannattaa mennä parin kanssa ;)

Niinpä odottelin NightRideria Kasavuoren koulun aulassa lauantaina 17.3. klo 19:n paikkeilla. Ehdin hyvin kiertää paikan ympäri: vain yksi ihan mukavankokoinen tanssilattia, jonka nurkassa lattiapintaa vievä koroke ja keskilattialla pylväs sekä kahviotarjoilu jaettuna kahteen: vesi- ja kahvi-/teepiste lähempänä tanssilattiaa ja virvokepiste hieman sisempänä, hiukan kahvipöytien keskellä. Rakentamistaloudellisesti hymyilyttämään jäivät käytäviltä löytyvät wc:t: jokainen näkemäni yhdelle hengelle ;)

Siinä paikan kierrettyäni ja edelleen odotellessani oli mennä tilastokin rikki: järjestävän tahon, Grani Ladun vanhempi herrasmies tiedusteli josko lähtisin tanssimaan :) Kieltäydyin ystävällisesti kiittäen, koska NightRider oli jo saapunut. Hetken jo luulinkin meidän olevan paikan nuorimmat ko. iltana, mutta taisivatpa kasvotutut tanssikurssilaiset jonkun vuoden takaa vetää pidemmän korren :)

GBB aloitti hulppean kuuloisen soitantansa In The Moodilla. Ensimmäinen setti kesti 55 min., minkä jälkeen esiintyi tyylikäs, johonkin esiintymisryhmään kuuluva ja ymmärtääkseni myös Amigos del Tango -yhdistystä edustanut pari (nimet eivät jääneet muistiin). He esittivät yhden (levy)kappaleen arg. tangoa ja toisen tangovalssia, jotka kumpaisetkin näyttivät upeilta. Jotenkin jäin vain kaipaamaan sellaista parinvälistä toisiinsa hieman nojaavan A-kirjaimen asentoa, jonka pitäminen oli jäänyt kummankin meistä mieleen tahoillamme silloin joskus kauan sitten ;) kokeillusta arkkutangon opetuksesta. Näytöskappaleiden jälkeen soitettiin vielä kaksi arg. tangoa kaikkien tyylilläään tanssittaviksi. Tässäkin kohden näkyi se, kuinka suhteellisen pienessä tanssijamäärässä mentiin yllättävänkin useita eri lajeja.

Bändin soitanta ja levymusiikki vaihtelivat varsin sujuvin vuoroin. Livemusiikista levyihin vaihdettaessa ehti hengähtää hitusen verran pidempään kuin orkesterin tahtiin mentäessä, mutta tämä oli vain plussaa siihen nähden, että olimme paljoakaan valehtelematta pian ainoa likipitäen kaikki kappaleet tanssinut pari. Illan viimeisessä levysatsissa taisi tulla perätysten jenkka ja polkka, joista polkka soitettiin pahoitellen. Sitten kutsuikin vesitarjoilu, kuten jonkin kerran jo aiemminkin. Kahvin oheen oli tarjolla lihapasteijaa ja pakastetuotteista paistettuja pullia ja wienereitä, mutta niin olivat mielestäni hinnatkin kohdillaan.

Illan musiikki oli ennenkaikkea tyylikästä, mutta niinhän big band -musiikki onkin. Muun muassa hitaana valssina soi iki-ihana Moon River. Kirkaa muistettiin soittaen sambasovitus kappaleesta Surun pyyhit silmistäni. Kaiken kaikkiaan musiikki soi oikeissa tempoissa. Erityisesti fuskuina ja jiveinä tanssittavissa olleet kappaleet olivat todella hyvätempoisia. Levyiltä soitettiin mm. humpat (Lasse Hoikka & Souvarit), aiemmin jo mainitsemani jenkka ja polkka, lisää hidasta valssia sekä Martti Metsäkedon orkesterin rumbat (vaikka rumbaa tuli kosolti livenäkin). Tangot olivat ehkä sieltä kepeimmästä päästä, mutta oikein hyviä nekin. Bändi lopetti illan kappalepariin, joista jälkimmäinen oli valssi. Ensimmäinen oli siis jotain muuta lajia ;)

Tein tanssiaisten järjestelyistä muutamia huomioita, joita ei totta vieköön tarvinnut pitää ominaan. Järjestäjän edustajat nimittäin pitivät hyvän huolen siitä, että he saivat nimenomaan ensikertalaiset täyttämään kyselylomakkeen. Yksi kysymys koski myös tanssien järjästämisen jatkamista. Kysyinkin siitä, ja jäin siihen käsitykseen, että tansseja jatketaan mitä ilmeisimmin palautteen mukaan. Mitään suurta tuottoa ko. illasta tuskin jäi, mutta lieneekö tuo seuratoiminnan ydinkysymys Kauniaisissa muutenkaan ;)

Ilta oli erittäin onnistunut, mistä tietysti kuuluu suuri kiitos viejälleni :) Sain tanssia aivan kaikkea mitä osaan - myös tosi vähiin jäänyttä discojivea samban sijaan - hyvässä viennissä ja hyvällä kehyksellä. Tähän kun lisää lajikerta kerralta kasvaneen kuviovarioinnin, voi vain olla entistä onnellisempi :) Eilisillan tuottaman hymyn ja sisäisen hyrinän määrällä mennään monta päivää ;) Kiitokset tästä osaltaan myös erinäisille tanssinopettajille, niin liikkuville kuin paikallisillekin ;)

Mahdolliset kysymykset järjestelyiden osalta (ml. lattia) voi esittää minulle palstan sähköpostiviestitoiminnolla.

Kirjoittajan avainsanat: Kauniainen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu