TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Uusi DVD, bugg-katsottu (JoonasK 2007-02-28 17:28)

Tanssin säännöt

Tapani
2007-03-09 13:43

Mielestäni tanssin säännöt ovat jossain määrin verrattavissa kielen sääntöihin. Kahdella keskustelijalla on oltava jonkinlainen yhteisymmärrys säännöistä joilla kieli toimii jotta kommunikointi olisi mahdollista. Samaten paritanssijoilla on oltava jonkinlainen yhteisymmärrys siitä mitä tehdään jotta tanssi onnistuisi.

Sekä kielen että tanssin kohdalla ihmiset ovat usein pyrkineet selvittämään mitä nuo säännöt tarkalleen ottaen ovat. Sitten kun tarkat säännöt on laadittu ja selvitetty poikkeamat näistä säännöistä ovat tietenkin väärin ja sääntöjen avulla se, mitä säännöt kuvaavat pyritään jäädyttämään ideaaliseen muotoonsa. Tämä on ehkä osa ihmisen tarvetta pyrkiä kontrolloimaan elämäänsä ja ympäristöään. On turvallista tietää mitkä säännöt tarkalleen ottaen ovat ja että itse on oikeassa.

Käytännössä sekä kielen että tanssin kahlitseminen säännöillä tiettyyn muotoon on osoittautunut vaikeaksi ellei mahdottomaksi. Sääntöjä on, mutta ne elävät ja kehittyvät koko ajan käytössä. Tanssilajia tarkastelemalla on mahdollista löytää säännöt jotka kuvaavat kyseistä tanssia, mutta ei sellaisia sääntöjä jotka määrittelisivät kyseisen tanssin. Heti kun kuvaavat säännöt on kerran löydetty ne alkavat vanhenemaan. Sama pätee kieleen, joskin kieli muuttuu yleensä hitaammin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu