TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pakkien selityksiä (Tinke 2007-02-23 14:28)

Pro-tanssijat

Streamer
2007-02-27 8:33

Setzer 2007-02-25 23:49: "Pro-tanssija? Mielestäni oikea pro-tanssija on sellainen mies tai nainen joka käytöksellään ei herätä ärtymystä. Siis ihan normaalit kuviot osaava. Ei mitään "Elvistelyä" harrastava kikkailija. Kilpatanssijat saattavat olla heikkoja sosiaalitanssijoita. Tai parempi olisi jos koko sanaa PRO ei käytettäisi ollenkaan puhuttaessa henkilöistä jotka luulevat itsestään liikoja ollessaan tanssipaikoilla. Sanotaan heitä vaikka..jaa..keksikää sopivampi nimi??"

Sanojen selityksiä.

Ammattilainen, professionaali, tekee jotakin työkseen. Siis vain elääkseen ja rahan takia. Siihen ei välttämättä liity mitään tunnetta mukaan.

Amatööri saattaa tehdä osittain samaa kuin ammattilainenkin, mutta ilman korvausta ja vain rakkaudesta asiaa kohtaan. Amatööri: harrastelija, henkilö, joka harjoittaa taidetta tai jotakin taitoa pitämättä sitä ammattinaan tai omaamatta siinä tarvittavaa taitoa.

Sana amatööri tulee latinan sanasta amare, rakastaa

Lähes samaa asiaa kuin sana "amatööri" tarkoittaa myös sana "diletantti". Niillä on kuitenkin selvä merkitysero ja aivan eri kantasana.

Diletantti on henkilö, joka harjoittaa taidetta tai tiedettä yksinomaan huvikseen eikä ammattinaan tai elämäntehtävänään ja olematta varsinainen asiantuntija. Sanalla on usein halventava merkitys.

Sana diletantti tulee latinan teonsanasta delectari, valita itsensä, ihailla ja palvoa itseään.

Pitäisikö siis sana pro-tanssija tai pro oikeastaan korvata sanalla diletantti, dile-tanssija tai dile?

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu