TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pakkien selityksiä (Cheerful 2007-02-23 12:26)

Professional

Avanaq
2007-02-26 12:48

4711: "Jos joku ajattelee pro-sanalle muuta merkitystä/käyttöä, niin hän heijastaa omia tuntojaan ja mielikuviaan, joilla ei tarvitse olla mitään tekemistä todellisuuden kanssa.

Pro-sanaa käytetään hyvin yleisesti monissa alakulttuureissä, työ-yhteisöissä ja harrasteryhmissä kuvaamaan henkilöä, joka on erityisen hyvä kyseisessä asiassa. Ko. henkilö voi olla joko ammattilainen=saa toiminnasta tuloa tai sitten täysi amatööri - näillä asioilla ei ole mitään merkitystä pro-nimityksen liittämisessä johonkin henkilöön. Käänteisesti henkilöstä voidaan sanoa, että "hän on täysi amatööri", jos hän ei hallitse kyseistä toimintaa arvioitsijoiden mielestä riittävän hyvin. Amatööriksi nimitetty voi olla ammattilainen (ansaitsee rahaa/toimeentuloaan tällä tekemisellään) tai sitten ei.

Suurin osa tanssinopettajista/ohjaajista, valmentajista tai kilpatanssijoista ei saa toiminnastaan sellaista taloudellista korvausta, että sekään voisi sinällään olla peruste pro-sanan käytölle. Pro-sana on siis lähinnä laatumääre, eikä kuvaa toiminnasta saatavaa taloudellista hyötyä.

Omien tuntojen ja mielikuvien heijastamisellä ei tarvitse siis olla mitään tekemistä pro-sanan käytön kanssa.

Kirjoittajan avainsanat: pro

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu