TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
"It's Madison Time!" (DMalone 2007-02-26 9:20)

"It's Madison Time!"

Jitterbug
2007-02-26 10:26

Tietääkseni ei tällä hetkellä Suomessa missään, mutta vastaavia muita tunnettuja pehmeillä kengillä tanssittavia (eli ei steppikengillä) solo swing-linjatansseja kyllä opetetaan ainakin Tampereella eräässä swingtanssiseurassa. Madison saattaa olla ohjelmassa myöhemmin ensi kaudella, siis syksyllä.

Ihmettelen muuten, miksei yksin tanssittavat swing-tanssit ole saaneet suurempaa suosiota. Vastaavat lattaripuolen tanssit (bailatino ja solo salsa) käsittääkseni ovat keränneet kohtalaisesti harrastajia.

Pääosa swing-harrastajista painottaa lähes kokonaan kuvio- ja vise(vienti&seuraamis)-harjoittelua, muttei juuri välitä reenata omaa tanssiaan solona. Eikös perusta kuitenkin tule siitä, että osaa tanssia ensin yksin... sitten voi ottaa kaverinkin mukaan.

Viejillä voi kursseilla olla vaikeuksia viedä, jos joutuu samalla miettimään kovasti askeliaankin. Joku on joskus sanonut, että mies pystyy keskittymään vain yhteen asiaan kerrallaan.. Tällöin voisi auttaa swing-askelten reenaaminen soolona, ja sillä tavalla rutiinin ja varmuuden saaminen omien askelten hallintaan. Vieminenkin voi helpottua, kun askeleet tulee kuin itsestään.

Kirjoittajan avainsanat: soft shoe jazz routines, linjatanssit, madison, swing, solo swing, bailatino, solo salsa

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu