TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ulkonäöllinen luokitus (Pilke 2007-02-12 22:27)

Ulkonäöllinen luokitus tai vain ikä

Andreas pks
2007-02-21 1:27

Se on kinkkinen juttu tuo nuorten haku tälläiselle varttuneempaan ikään kerinneelle tanssijalle.

Ikinä ei päältäpäin voi tietää tuntemattomasta nuoresta tanssijaneidosta lähteekö hän tanssimaan vai tuleeko pakit. Aiemmin tanssitetuista voi olla jo jotain arviota mahdollisuuksista vain tanssimaan pääsystä hakiessaan.

Vakipaikassani Ruusulinnassa tiedän hakea keskeltä enimmäkseen, jossa naiset ovat lähempänä omaa ikääni ja suhteellisen hyviä tanssimaan.
Teen välillä poikkeuksia molemmista päistä eli nuorten päästä ja ovensuulta päin hakien. Nuorisopäässä on varsin hyviä tanssijoita ja vaarana pakit, jota en ole Ruusulinnassa vielä kertaakaan saanut. Ulko-ovensuun seuduilla tuntemattomia hakiessa on vain mahdollisuus, ettei haettava ole kovin hyvä tanssimaan ja ei yleensä osaa avo-otetanssilajeja tanssia. Joskin sieltäkin tulee välillä loistavia tanssitettavia. Sieltä hakiessa naiset ovat niin fiksuja, ettei pakkivaaraa tunnu olevan.

Kävin pari kertaa kotinurkilla Järvenpäässä avajaisista alkaen tanssimassa lauantaisin. Hain poikkeuksellisesti nuorta neitosta, joka näytti olevan tanssihalukas, mutta antoikin pakit, eikä ilmoittanut syytä vaikka kysyinkin. Siinä hämmästyneenä uudesta tilanteesta tanssilavalla kysyin viereiseltä neitoselta voiko hän lähteä tanssimaan kanssani. Hän lähti ja tanssi tosi hyvin, muistaakseni hän haki silloin tai toisella kertaa naisten haulla ja aina on ollut mukava vain tanssia hänen kanssaan. Olen nähnyt hänen myös tanssivan jonkun taitoniekan kanssa monimutkaisia kopterikuvioita hienosti.

Kerran pikkujouluristeilyllä yön yli Cinderellalla tuli tanssiravintolasaliin n. 40 v neitosia kolme kappaletta. Koska lähes ikäisistäni tanssivista naisista oli pula niin menin hakemaan yhtä heistä ja sain rukkaset, eikä kukaan heistä lähtenyt sitten tanssimaan kanssani. No keljutti kun oli pukukin päällä, eikä mielestäni olisi pitänyt olla valittamista ainakaan pukeutumisestani vaan ilmeisesti sitten muusta. No siinä tytsit sitten istuivat pitkään tanssimatta ja yksi heistä kävi kysymässä tanssimaan erästä englantilaisseurueen miestä, joka ja eikä kukaan muukaan heistä lähtenyt tanssimaan. Siinä ne naiset odottelivat korkeatasoista tanssittajaansa sitten n. pari tuntia tyhjään. Oli kait huomattu heidän pakittamisensa ja kukaan ei ottanut uutta riskiä heidän suhteensa. Sanoisin, että heidän tanssi-iltansa meni peffalleen, enkä kyllä ollut yhtään pahoillani :) Sain kyllä tanssia toisten kanssa ihan riittämiin silloinkin.

Wanhan tanssikellarissa myös sateli usein nuorilta ja ja varttuneemmilta pakkeja. Tietysti oli miinusta se, etten ollut muun joukon tapaan puudutustilassa kun olin autolla. Olen jo keronutkin, että kerran hain poikkeuksellisesti melko nuorta neitoa, jota ei oltu haettu pitkään aikaan ja ajattelin hänen ilahtuvan jos pääsee tanssimaan, mutta pakit tuli eikä niille ollut kunnon selitystä.

Olen edelleen varsin harkitsevainen hakemaan nuoria tanssimaan. Tuo Humppiksen neuvo, että jos nuoret hakisivat tälläisiä varttuneemmassa iässä olevia miehiä ensin niin voisi olla hyvä idea ja me voisimme sitten hakea uudelleen heitä jos tuntuisi sopivan. Tuskimpa meistä kovinkaan moni uskoo olevansa niin hurmaava, että luulee muuta kuin, että ollaan vain tanssimassa "Delin tapaan" :)

t. Andreas pks

Kirjoittajan avainsanat: Andreas pks

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu