TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Hidas tanssi (Tanssipari 2007-02-13 9:32)

Hidas tanssi

Drago
2007-02-13 13:50

Ei se tainnut olla vitsi.. Vaan ihan totuus. On paljon sellaisia kappaleita, joissa edistyneiden tanssijoiden tanssi etenee täysin musiikintulkinnan ehdoilla. Tanssilajia ei voi nimetä, koska pari itsekään ei tiedä minkä tanssilajin mukaisia askelikkoja menee.. jos minkään tietyn tanssilajin askelikoilla yleensä meneekään. Käytettävissä oleva tila, musiikin tempo, kappaleen sanoitus ja muut tanssijat ympärillä määrittävät askelten suunnat, pituudet ja mahdolliset pyörähdykset tai pysähdykset.

Esim. allekirjoittantu on tanssinut ja tanssii mieluusti erään miehen kanssa, jonka askeleet ovat aivan hänen omansa. Taitava tanssija, vie todella hienosti.. askelten suunta, pituus ja nopeus ovat täysin siitä riippuvaisia, millaiseksi hän musiikin kokee... ei siis voi edes hänen kanssaan tanssimaan lähtiessä olettaa, että vaikka soitettava musiikki olisi tunnistettavissa foksiksi, hän veisi hid-hid-nop-nop. Niin ei näet tule käymään.. itseasiassa hän sanoo tanssineensa niin kauan näitä omia kiemuroitaan, että hädin tuskin edes muistaa enää foksin perusteita :) Vaativaa tanssia, mutta tulkinnallisuutta ja tunnelmaa siitä ei tosiaan puutu!

Aina siis ei voi määrittää tarkoin mitä lajia joku pari tanssii.. mutta miksi pitäisikään voida? Hehän tanssivat soitettavaan musiikkiin, toisilleen ja nauttivat siitä.. pääasia tuli siinä jo saavutettua.. ihan ilman nimiä, numeroita yms. Jos kumminkin välttämättä haluatte tietää mikä laji on kyseessä, niin menkää hyvänen aika kysymään siltä parilta itseltään? Ehkä he osaavat vastata.. tai sitten eivät :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu