TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Pidätkö lähellä eli vartalokontaktissa? (Insinööri 2007-01-15 11:22)

Pidätkö lähellä eli vartalokontaktissa?

Insinööri
2007-01-15 11:22

Millä etäisyydellä miehen on soveliasta pitää yleisellä tanssipaikalla a) tuntematonta tanssitettavaa, b) tuttua tanssitettavaa, c) muutenkin tuttua ?

Kuinka moni mies pitää lähellä?

Vaikuttaako ikä ja pukeutuminen ja mihin suuntaan?

Kuinka moni nainen tulee lähelle ennestään tuntematonta ja missä vaiheessa?

----

Vastaan itse ensin. Tämän takia haluaisin kommentteja muilta. Pidän, jos sallitaan, iästä ja pukeutumisesta riippumatta yleensä kaikkia lähellä, koska vien vartalolla parhaiten. Tai en oikeastaan pysty viemään tanssillisesti ja tanssinautinnollisesti muuten. Harjoituksen ja taidon puutetta varmaan.

Nainen tietysti määrittelee etäisyyden haluamakseen. Yleensä jo ensimmäisen kappaleen aikana tuntematonkin nainen tulee lähelle. Tämä ei tarkoita, että hänestä tulee tuttu samalla! Tanssi vain sujuu näin parhaiten molempien mielestä.


Road Jack 2007-01-15 12:10 =>

Sylitanssia tanssittaessa pidän aina vartalokontaktissa, paitsi jos nainen itse ei siihen suostu, mutta todennäköisesti siinä tapauksessa en hae häntä myöhemmin, koska mielestäni sylitanssi sujuu parhaiten juuri vartalokontaktissa.

Ikä ja pukeutuminen ei vaikuta, mutta tanssitaito voi vaikuttaa, eli jos on kävelytettävä, niin sitten kävellään, mutta ei vartalokontaktissa.

Yli puolet (n. 75 %) mielestäni sallii vartalokontaktin, sen tarkemmin en osaa sanoa.

Kommentit: [Insinööri]


Jora 2007-01-15 12:14 =>

Millä etäisyydellä ... a) tuntematonta tanssitettavaa, b) tuttua tanssitettavaa, c) muutenkin tuttua ?

Tuttu tai tuntematon, ei merkitystä.

Kuinka moni mies pitää lähellä?
Nainen päättää, yritän kestää lähelläkin. Läheisyyshalu riippuu tanssitettavasta. Tanssiteknisesti lähelletulo usein toivottavaa, mutta pää saisi pysyä aika kaukana.

Vaikuttaako ikä ja pukeutuminen ja mihin suuntaan?
Ei, ellei ihan ääritapauksista (alle 15, yli 70). Ei pukeutuminen niinkään, kuin muu käyttäytyminen. Ääritapaukset saavat pysyä kauempana, ja hakematta luultavasti jäävätkin, ehkä rukkaset annan "tuhmimmille".

Kuinka moni nainen tulee lähelle ennestään tuntematonta ja missä vaiheessa?
Arvaan 3-4%. Jos tulee lähelle, melkein aina heti. Tunnetut tuskin sen "aktiivisempia" kuin tuntemattomat. Muita kuin tanssituttuja ei olekaan (tanssijoiden joukossa).

Kommentit: [Taika]


E.Tuomas 2007-01-15 19:20 =>

Tuntemattoman kanssa varovaisemmin, muuten tanssilajin luonteen omaisesti: Joissain vauhdikkaissa saan kulkemaan paremmin kun on hieman tilaa (ja silloin mahdollisuus merkata tai auttaa tiettyjä kuvioita ottamalla lähemmäksi). Tango on intiimi- ja kontaktilaji. Ei muuta mahdollisuutta. Siksi vierasta on hyvä hakea ensin valssille tai foxille ja solmia siinä tangoon tarvittava luottamus.

Daami valitsee poskikontaktin. Tietysti toivon, että hän tekee sen hyvällä maulla, ja yleensä tekeekin.

Lantiokontaktiasento on se josta en pidä, ja joka vie tanssista terän. Tässä on muuten yksi syy, jos vähitellen alan välttää muuten mukavan tanssikumppanin hakemista. (Toisille kehtaan sanoa; toisille sanon vaan ei oikein auta; toisille en kehtaa sanoa.) Olen aina mietiskellyt, mistä on tullut tapa työntää lantio eteen. Eihän se yleistä ole, vaan voisiko olla jonkun aikakauden tanssiopetuksen jäännettä?

Kommentit: [Humppis] [Drago]


Averell 2007-01-16 11:27 =>

Vaikea kysymys. Ujona poikamiehenä tuli aikoinan tanssittua melko etäällä. Merkittävää on myös se että hoikkana ei helposti tule niin lähelle mentyä. Kun ei ole sitä keskivartaloa millä kontaktia ottaa. Vanhemmiten alkoi vähittäinen lähestyminenkin sujua. Varsinkin aviosiipan kanssa tanssittaessa. Olisiko ollut myös vatsakummun kasvaminenkin syynä.

Vaan olipa jonkinlaisen hämmennyksen paikka kun vähitellen nousemaan pyrkinyt painoni putosi (ankaralla kurilla) 8-9 kg alaspäin. Sen jälkeen vartalokontaktin ottaminen ei ollutkaan niin itsestään selvä asia. Varsinkin jos sattui yhtä hoikka tai vielä hoikempi daami tanssitettavaksi. Kunnon vartalokontaktin saamiseksi olisi ollut mentävä niin lähelle, niin lähelle. Jalathan siinä tuppasivat väkisinin menemään solmuun ja askeleet sekoamaan sekä sivuvaikutuksena posketkin punottamaan (aikuisella miehellä). Kaipa siitä kilpatanssin tyylisestä vartaloiden taaksepäin taivuttamisesta olisi apua tähän ongelmaan. Mutta kun en ole tottunut.

Mutta noin yleisesti ottaen omalla kohdallani nainen päättää kuinka lähellä tanssitaan. Silti jätän itselleni pienen veto-oikeuden tarvittaessa etäännyttää asentoa hieman jos siltä tuntuu. Ikä ja pukeutuminen ei vaikuta asiaan.

Pääkontakti on mulle kyllä aika vierasta. Pitkänä (186) saan usein daamien hiukset vain suuhuni. Ja aikoinaan 60-70 luvuilla hiuslakan käyttö oli tyrmäävänkin tehokasta. Muuten eikös siinä pääkontaktissa naisten meikki mene osittain piloille? Ainakin vaimoni on tarkka meikistään ettei sitä sotketa.

Kommentit: [-Jo]


Päivikki 2007-01-22 14:10 =>

Tässä tulee aloittelija kommentit, kokemusta 4 illalta. :) Miehen on soveliasta pitää naista sillä etäisyydellä kuin tanssi vaatii, tanssiessa on lupa olla lähellä ja koskea vieratakin henkilöä. Mielestäni tuttuus ei asiaan vaikuta, se vaikuttaa, jos mies aistii naisen vaivaantuvan, silloin on korrektia etääntyä. Eli aistit valppaina!

Osa miehistä pitää lähellä heti,osa ei, miehen "ujous" ja tanssitaito kulkevat tämän asian kanssa käsikädessä.

En usko iän ja pukeutumisen vaikuttavan asiaan kun on tanssimisesta kyse, jos on muutakin säpinää tanssijoilla, niin toki se tanssissakin näkyy. Ravintolat ovat asia erikseen, mutta nyt puhutaankin Tanssimisesta!

En voi puhua kuin omasta puolestani, minä menen heti lähelle, jos viejä otteen ottaa, yksi herra (ainakin se siltä tuntui) hinkkasi yläruumistani tiukasti itseensä, mutta ajattelin, että no, ehkä se hänet tekee onnelliseksi, se ei kuitenkaan ollut loukkaavaa tai asiatonta.

Kokemus ollut IHANA ja olen koukussa!!!

Kommentit: [Jora]

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu