TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Kysely miehille naisten seuraamistaidoista (Angervo 2007-01-13 20:28)

Kysely miehille naisten seuraamistaidoista

Angervo
2007-01-13 20:28

Olen käynyt useammallakin tanssikurssilla mieheni kanssa ja hän tapasi tituleerata osaa naisista "itseohjautuviksi" naisiksi - eivät malttaneet odottaa vientiä vaan menivät ihan ittellään. Siinä on hankala miehenkään oppia vientiä, kun ei millään kerkiä ennen naisen omaa sooloilua.

Kiinnostaisi kuulla teidän tanssijamiesten kommentti kysymykseen: Kuinka suuri osa naisista ei osaa seurata a) alkeiskurssilla b) jatkotason kurssilla c) tanssilavalla d) tanssiravintolassa


Humppis 2007-01-14 10:37 =>

Hiukan hajanainen kuva koko kentästä, koska haen säännöllisesti vain muutamaa (n. 200) mieluisinta tanssitettavaa ja vain satunnaisesti muita. Tosin naistenhaulla pääsee vähän muihinkin tutustumaan. Kurssit ovat kovasti vähentyneet, ja varsinkin alkeiskursseista on aikaa. Jotakin silti:

a) Ymmärrettävästi (tosin lajeittain vaihdellen) seuraaminen ei alkeistason kursseilla ole vielä hallussa, mutta ei kyllä vientikään yleensä. Jokseenkin tuntumalta sanoisin, että 50 % ei osaa.

b) Jatkossa jo valtaosa seuraa joko hyvin tai täydellisesti. Osaamattomia silti n. 10 %.

c) Lavasta ja esiintyjistä riippuen osaamattomia keskimäärin 20 % (naistentansseissa enemmän).

d) Tanssiravintoloissa haarukka todella suuri. Joskus suurin osa seuraa hienosti, toisinaan taas ei kukaan. Kehnoimmista tanssiravintoloista tai "tanssiravintoloista" ei kokemusta juurikaan. P-tuntumalta sanon: 75 % ei osaa seurata ainakaan riittävän hyvin.


Kakara 2007-01-14 10:39 =>

Tämä oli helppo. Tanssilavalla hakemistani naisista 0% ei osaa seurata.


Helsinkiläinen 2007-01-14 11:43 =>

a), b), c)


Kaikki osaavat kyllä seurata. Itseohjautuvan tyypin kyllä tunnistan, mutta kyllä nekin on kuriin saanut :). Toisilla tuntuu olevan turhan vahvassa se perusaskel. Miksiköhän? (onko se liika takominen aina hyvästä)

d)
Riippuen humalatilasta ja parin massasta saadaan joko liikkumaan tahi pysytellään paikallaan heilumassa. Näissä en juurikaan käy. Myönnän, että pari poikkeusta on ollut, mutta nämä tapaukset löytää myöskin tanssilavalla käymästä.


Jora 2007-01-14 12:22 =>

a) alkeiskurssilla
Paljon sitä esiintyy, pidän ihan luonnollisena. On myös hyviä joukossa, aivan selvästi ovat jossain lajissa ehkä pitkälläkin. Tuosta kokemuksesta saattaa olla myös haittaa, kun joka lajissa vienti-seuraaminen ei toimi ihan samoilla periaatteilla.

b) jatkotason kurssilla
Ainakin uusia kuvioita opeteltaessa hyvin monet naiset tekevät liikkeitä itsenäisesti. Ymmärrettävää sekin. Ensin pitäisikin panostaa vain siihen, että varsinkin mies muistaa kuinka ja mihin suuntaan hänen pitää käännellä naista ja itseään. Ilman naista hankalaa.

c) tanssilavalla
Kukaan ei ole vielä seurasta eksynyt eli jonkinlainen taito ollut kaikilla. Nautittavasti seuraa vajaat 10% haetuista, hakijoista alle 5%. Todellisuudessa hyviä (lue: omaan tyyliin sopivia) on luultavasti paljon enemmän, mutta heitä ei pääse tanssittamaan. Monien kanssa eniten tuottaa vaikeuksia liikkumisen nopeus (sen puute) ja toisten väistely. Nämä eivät pääse helposti "hyötymään" vastahausta.

d) tanssiravintolassa
Yhtäsuuria vaatimuksia ei tule asetettua, mutta olosuhteisiin nähden mielestäni tilanne on ravintoloissa parempi kuin yleensä annetaan ymmärtää. Kieltämättä ravintolassa törmää niihin vaikeimpiin tapauksiin todennäköisemmin. Kun katselee vain niitä tanssijan näköisiä haettavaksi, lopputulos on ollut yleensä positiivinen. Seuraamistaidot vain korostuvat ahtaissa paikoissa. Usein sopivia ei ole näkyvillä tai saatavissa, on mentävä syrjäisiin nurkkiin odottelemaan.

Kommentit: [Insinööri]


Leevi 2007-01-15 7:57 =>

Kuinka suuri osa naisista ei osaa seurata a) alkeiskurssilla b) jatkotason kurssilla c) tanssilavalla d) tanssiravintolassa

Jokin aika sitten juuri kukaan ei tuntunut osaavan seurata, myöhemmin lähes kaikki.

Hämmestyttävan nopeaa kehitystä heissä on tapahtunut lähivuosina, myös tanssiravintoloissa osaavien osuus suuri, lavoilla noin 92,3% seuraa hyvin.

Kommentit: [Humppis]


Tutti Frutti 2007-01-16 12:46 =>

Olisi mukava lukea useampien miesten vastauksia tähän. Vaikka aihe onkin vähän arka. :)

Totaaliseen seuraamattomuuteen tanssi tyssähtää lavoilla vain harvoin. Enemmänkin on kysymys aste-eroista, jotka tosin ovat suuria: jotkut seuraavat huomattavasti varmemmin ja miellyttävämmin kuin toiset.

Laji- ja kuviokohtaista seuraaminen tietysti viime kädessä on. Vienhän minäkin tiettyjä lajeja ja kuvioita selvemmin kuin toisia (= itselleni uusia).

Mitä vanhempi nainen on, sitä todennäköisempää on, että hän seuraa paremmin sylitansseissa kuin r'n's-tansseissa. Foksit, tangot ja hitaat valssit sujuvat kivasti monien itseäni (43) 10-15 vuotta vanhempienkin naisten kanssa. Toisin on fuskun, jiven ja buggin laita. Niitä tanssiessa saa helposti kätensä kipeiksi.

Oliko liian ympäripyöreää ja itsestäänselvää? En nyt pysty parempaan. :)


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2007-01-16 12:30 =>

Tähän kysymykseen on hyvin vaikea vastata.

Naisen kyky seurata ja miehen kyky viedä kulkevat rinta rinnan. Mitä paremmin viedään sitä paremmin seurataan. Paljon näkee sellaista vempullusta, ettei sitä pysty kukaan järkevästi seuraamaan.

Toisaalta osaa seurata / ei osaa seurata ei ole joko tai -asia. Joku ottaa viennistä vastaa kaikki nyanssit. Seuraa kuin ajatus. Toteuttaa liikkeen / suunnan, jota oli ajatellut toteuttaa, mutta viime hetkessä jätit toteuttamatta (ts. reagoi vientiin, jota et vielä edes tiennyt tehneesi). Joku seuraa peruslinjat. Joku taas koppaa miehen tiukkaan syleilyynsä ja lähtee humputtamaan omaa askeltaan, omaa tahtiaan. Kaikkea tältä väliltä tulee eteen.

Jos ajatellaan peruslinjojen / askelten seuraamista, lavoilla seuraa 90 % ja ravintoloissa 50 %. Minullakin näkökulma on hyvin valikoitunut. Haen sen oloisia, joiden voi olettaa osaavan tanssia.


Road Jack 2007-01-16 15:11 =>

a) alkeiskurssilla tanssitaankin useinmiten perusaskelta ja peruskäännöksiä, -oletus, että mies osaa viedä ne, niin n. kolmasosa seuraa. Ellei mies osaa viedä, ei seuraamista voi odottaakaan.

b) jatkotason kurssilla: -oletus, että mies osaa viedä, niin n. 50-60 % seuraa.

c) tanssilavalla: -laidasta laitaan, osa seuraa, kuin unelma ja hyviä seuraajia on tässä katekoriassa eniten, riippuu illasta / paikasta, toinen ääripää on (vähän "kauemmin" tanssineissa naisissa) se, että nainen syyllistyy vientiin.

d) tanssiravintolassa: -täälläkin on niin monenkirjavaa tanssijaa, että sanoisin, ihan laidasta laitaan, toisinaan on hyviä seuraajia koko sali täynä, toisinaan vain murto-osa.

Ja nämä pätee vain siis, jos mies osaa viedä, minun mielestä ;)


Stefanus 2007-01-16 16:00 =>

Kun meitä miehiäkin tuppaa olemaan monenlaisiksi viejiksi, niin tuohon on aika hankala vastata. Ensiksi täytyy kävellä itse peilin eteen ja kysyä itseltä, että vienkö riittävän selkeästi. Entä onko omassa viennissä vaihteluita, koskien eri tanssilajeja, kuinka hyvin mikäkin tanssilaji on hanskassa. Pakko myöntää tietenkin, että kun uusia asioita kurssilla opitaan ja niitä miettii, niin aika herkästi myöskin selkeä vienti voi unohtua.

Tietenkin aika usein törmää naisiin, jotka eivät malta odottaa vientiä. Siinä on jopa se vaara, että lähdet "kiireeseen" mukaan. Tietenkin eroa on alkeis- ja jatkotason kursseilla. Mutta toisaalta saattaa olla naisia, joilla "vienti" on verissä - voipi olla jopa sellainen ihmistyyppikysymys. Voisko heijastella sitä, että joku ihmistyyppi haluaa viedä miestä, oli sitten tansseissa tai tanssin ulkopuolella? On vaikea asettua sata lasissa miehen vietäväksi.

Tietenkin alkeiskurssilla on yleistä, että naiset toteuttaa tarkkaan sitä itseopittua, eivätkä malta kuunnella miehen vientiä. Vaikka sen tekemisen pitäisi sieltä miehen viennin kuuntelemisesta lähteä. Ollaan ehkä vähän tohkeissaan juuri siitä opitusta kuviosta.

Mutta eipä näitä asioita ole niin prosenttimielessä tullut ajateltua. Saattaa olla osittain myöskin niin, että jos nainen haluaa tarkkaan mennä rytmissä, niin aika herkästi sellaisessa täsmällisessä musiikin kuuntelussa on se vaara, että miehelle tulee herkästi tunne, että nainen vie. Eli itseasiassa naisen pitäisi oppia vielä sekin, että malttaisi tulla silmänräpsäyksen jäljessä rytmissä.

Tanssilavalla tulee haettua niiden kanssa, joiden kanssa syystä jos toisesta homma ainakin omasta mielestä toimii. Tietenkin uudet haettavat, joista ei tiedä. Mutta ainahan innokkaita naisviejiä on joka paikassa. ajatellaan, että jos tanssi-illan aikana tanssit vaikka 20 eri daamin kanssa, ja yksi nainen vie, niin se on viisi prosenttia, jos kaksi, niin kymmenen. no eipä oo tullut prosentteja mietittyä.

No tanssiravintolajuttuihin ei ole kykyä vastata, kun viime vuonna kerran sellaisessa kävin tutussa tanssiporukassa. Eivät vieneet, kotona olin ihmisten aikaan, no vitsi vitsi.

Mutta naisethan voisivat perustaa listan, kuinka usein törmää mieheen, jotka eivät osaa viedä heidän haluamallaan tavalla.


Tinke 2007-01-16 22:09 =>

Tanssin alkeita tai jatkotasoa opetellessa(uudet liikkeet) itse kullakin tahtoo usein mennä hätäilyksi joka naisilla korostuu ennakointina ja miehillä hätäisinä vienteinä. Kyllä yleisesti ottaen aika pieni prosentti on naisia jotka eivät osaa seurata kursseilla tai lavoilla. Parhaita naisia seuraamiseen sylitansseissa ovat yleisesti ottaen oman ikäiset (30 +) ja 10-15 vuotta vanhemmat nuoremmisssakin ikäryhmissä löytyy toki poikkeuksia todellisia helmiä:)

Fusku, bugg,bw ynnä muissa tansseisssa parhaimpia vietäviä on ollut taas nuorempien ikäryhmä alle 35 yleisesti ottaen poikkeus vahvistaa säännön tässäkin asiassa.


E.Tuomas 2007-01-17 23:01 =>

a) Ongelma varmaan kuin kilpatanssissa eli tehdään temppua yhtäaikaa sovitusti.

b) Kerran tangon jatkokurssilla pantiin kaikki tanssimaan kaikkien kanssa eli parin vaihto puolen minuutin välein. Kaksi huonointa seuraajaa olivat pukeutuneet kovin proo ja olivat jo kolmannella askeleella omilla teillään, kun en vienytkään heitä kuin siinä viiteryhmässä olisi kuulunut.

c) Nyt varmaan puhutaan tanssitaitoisista daameista, joita on 99,9 %. Osaamisen puutteena en pitäisi pientä yli-innokkuutta, jos nainen palauttaa itsensä askeleesta nopeammin kuin mies vie. Ja tämän kyllä korjaa aikaa myöten. Sitten on omatekoiset kuviot, joihin kokenut kurssejakäymätön daami tulee vaan jotka useammin töksäyttävät kerhotaiturin kanssa.

d) Seuraaminen tosi hyvää, jos nainen osaa tanssia. Onneksi yleensä osaa. Tosin muistan jonkun länsisuomalaisen, jolla oli foxissa eri tapaa ottaa askel, vaan ymmärsin sen ennemmin kulttuurieroksi kuin osaamispuutteeksi.

Kirjoittajan avainsanat: vienti, seuraaminen

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu