TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Ehdotus "tanssimerkkien" käytöstä ja hakuvuoroista Järvenpään tanssikeskuksessa (Marlen 2007-01-10 21:48)

Ehdotus "tanssimerkkien" käytöstä ja hakuvuoroista Järvenpään tanssikeskuksessa

Marlen
2007-01-10 21:48

Seppo heitti uuden idean ilmaan.

1. Jokaiselle naiselle jaettaisiin viisi tanssimerkkiä, joita miehet keräisivät. Haettu nainen antaisi aina YHDEN merkin tanssittajalleen.

Naiset voivat myös kiusoitella miehiä ja pitää merkkejä selän takana:-).

Loppuillasta viisi eniten merkkejä saanutta miestä palkittaisiin pääsylipulla.

Näin kaikki naiset pääsisivät tanssimaan. Tämä vähentäisi seinäruusuilua ja saisi myös kaikki miehet liikkeelle.

2. Vai olisiko parempi ehdotus tuplata naisille hakuvuoroja.

Esimerkiksi: Naistentunnit klo:21-22 ja 23-24

3. Vaiko yhdistelmä näitä molempia.

4. Keksiikö joku vielä toimivamman jutun?


Humppis 2007-01-10 21:49 =>

Minä, kun lähes aina haen vain niitä samoja tuttuja, en itse moisesta systeemistä hyötyisi. Kannatan kuitenkin, koska tiedän, ettei siellä penkillä ole kivaa koko iltaa istua.

Toista naistentuntia olen aina ollut kannattamassa kaikkialla (oikeastaan vuorohakua), joten sopii mielestäni hyvin Järvenpäähänkin. Tiedän senkin, että omat tanssikertani siitä vähenisivät ja, että moni mies (ja jokunen nainenkin) sellaista muutosta vastustaa. Silti olisi hyvä kehityssuunta.


Tutti Frutti 2007-01-10 21:56 =>

Olen nykysysteemin kannalla.

Jos olisi pakko valita joko kohta yksi tai kaksi, valitsisin kohdan kaksi eli toisen naistentunnin (esim. 21.00-21.30). Mitään merkkejä en rupea keräilemään.


Lutukolli 2007-01-10 23:57 =>

Minusta olisi hyvä, jos ainakin joka toinen tunti olisi naisten haku (jos oletuksena on miesten haku - onhan ravintoloissakin naistenhaku-nimisiä iltoja, miksei lavoillakin?) - Itse olen funtsinut tuosta lavakulttuurista, että lavoilla ollaan tosi paljon jäljessä "naisten ja miesten välisessä tasa-arvossa". Ja olen kummastellut, sekä täällä tanssi.net:ssä että pulinassa olleita puheenvuoroja, joissa kauhistelllaan kuinka ankeaa ravintoloissa meno on. Kyllä ravintolossa ainakin stadissa on hakusysteemit paljon tasarvoisempia kuin yleensä lavoilla.

Jos palataan tuohon tanssikeskukseen tai lavoille. Molemmat sukupuolet maksavat lipuista yhtä paljon ja jos on naisenemmistö, pitäisi ainakin puolet ajasta antaa heidän myös hakea. Illan mukaan pitää kirjata sisääntullessa sukupuoli ja määräsuhteen mukaan pitäisi jakaa myös hakuajat.

Viisi eniten lippua saanutta ei millään voi ratkaista seuraavan kerran epäsuhtaa, jos jaetaan vapaalippuja. Ennemminkin pitäisi palkita viisi eniten hakemattomia "naisia tai miehiä" hakenutta. Kuka tatä vahtii tai tuomaroi, jos ei ole mitään "vilppivapaata systeemiä". Esim., pitäisi jakaa sisääntullessa jokaiselle sinetöidyt liikeanturit, jotka illan lopuksi irroitetaan ja tuloksia korreloidaan vastakkaisen sukupuolen antureiden lukemien (tai ainakin hakemattoman samankin sukupuolen - jos on niinkin suuntautunut) kanssa, jotta varmasti selvitetään kuka on hakenut ketäkin vähiten hakematonta.

Mutta käsittääkseni monien mielipiteiden, joita täällä ja pulinassa on ko. asiasta kerrottu, ei haluat tehdä mitään "säälittävyyshakuja", vaan kaikki haluavat maksimoida omaan nautintonsa, joten kaikenlainen sääntely on aivan tuomittaavaa.

--------------

No minun mielipiteellä ei pidä ollakaan mitään merkitystä, kun en ole osallisitunut koko tähän "hakurumbaan" pitkään aikaan. Paitsi silloin viimeisessä "pinssi = tanssi.net" tapaamisessa Järvenpäässä, missä en sitten hakukaaoksesa enää tunnistanut oikein ketään. Katselin vain ketähän tässä hakisi, osa kaikkosi sitten jo lähestyessä kauhistuneena takavasemmalle. Joillekin höpötin jotain hölmöä, yms. Yhden (varmaan ainakin 30-vuotta nuoremman) samassa pöydässä glögiä juoneen kanssa meni omasta mielestä ihan mukavasti. Partnerista en tiedä, kun piteli kauhistuneena lähes koko ajan silmiään kiinni.

--------------


Mieluummin tanssimaan kuin lenkille 2007-01-11 7:48 =>

2. Naistenhakua lisää. Pari tuntia illassa. Rasittavaa valikoida pitkään itse suuresta massasta. Haku-vastahaku vuoropuhelukin toimisi paremmin. Normaalisysteemissä ei oikein tiedä johtuuko jonkun hakemattomuus siitä, ettei halua vai siitä ettei ehdi (kun naisilla hakuaikaa vähän).


Kukka-Maaria 2007-01-11 8:07 =>

Tanssimerkkijuttu ei saa minulta kannatusta. Eiköhän jokainen hae niin paljon kuin huvittaa. Mielummin toinen naistentunti tai puolituntinen. tai sitten vähän pidennetty naistentunti Pavin tapaan


Manjaana 2007-01-11 8:53 =>

Naistentunti ja ehkä puolituntinen johonkin alkuiltaan sijoitettuna, tai sitten kaksi naistentuntia..

Merkeille en itse juurikaan lämpene, ajatuksena toki hauska.. :o))


Josef 2007-01-11 9:40 =>

Tätä hyvää tarkoittavaa ideaa voisi kehitellä markkinatalouden mukaisesti vaikkapa seuraavalla tavalla:

Naisille ei jaettaisi merkkejä, vaan naiset ja miehet varaisivat mukaansa omia valokuviaan, jotka olisi tulostettu tietyllä formaatilla ja tansseihin liittyvillä saatesanoilla.

Jokaiselta haettavalta saisi aina hänen kuvansa. Pian muodostuisi kuvien vaihtopörssi niinkuin aikanaan jääkiekkoilijoiden kuville ja kahvipakettien autonkuville 50-luvulla. Lavojen taukotiloissa kävisi kova säpinä, kun yhdellä Marlenin kuvalla vaihdetttaisiin kaksi Manjaanaa ja yhdellä Manjaanalla kaksi Marlenia. Kukkeimman seinäruusun kuvalla saisi pussillisen pilkkeitä ja muita suosikkeja.

Pian miehet luontaisen ahneuden ja keräilyn kiihkon ajamina alkaisivat suosia entisiä seinäruusuja. Uudet lavalle tulijat vietäisiin parketille jo lippuluukulta.

Ajan myötä (nykyään: "pitkässä juoksussa") tilanne tasoittuisi, kaikki saisivat tanssia yhtäläisesti ja tanssit olisivat kaikille yhteinen iloinen kokemus. Iltaisin miehet (ja naiset) järjestelisivät kuvakokelmiaan ja suunnittelisivat seuraavien tanssien hakustrategioita: miten saada puuttuvat kuvat kokoelman komistukseksi.


Mutu 2007-01-11 9:32 =>

Mieluiten naisille lisää hakuaikaa, siinähän sitä samalla näkisi todellisen markkina-arvonsa. En oikein lämpene joillekin merkkien keräilylle.


Stefanus 2007-01-11 10:01 =>

Kun edellisen kerran kyseltiin näistä vuoroista, taisin olla perinteisen nykykäytännön kannalla. Mutta tällä hetkellä kannatan naisille kahta hakutuntia. Jos tanssiaika on esim. viisi tuntia, niin se yksi lisätunti sallittakkoon miehille ihan vaan siitä syystä, kun ainakin toistaiseksi mies on se, joka lattialla määrää tahdin.

Mitä näihin lippuihin ja lappuihin tulee, niin voihan nämä erilaiset lappusysteemit toimia jatkuvasti tansseissa kävijöillä. Mutta sotkua näistä lapuista ja merkeistä vain tulisi, ei toimi.Selkeys on kaunista.


Krisse 2007-01-11 10:00 =>

Itsehän en täältä asti sinne Järvenpäähän ehdi, joten osallistun keskusteluun vain teoreettisesti... mutta minusta tuo merkkisysteemi olisi hauska kokeilu jossain tansseissa. Ei se varmaan kaikissa tansseissa aina toimi, eikä kaikkien tartte siihen mitenkään osallistua jos ei halua, mutta olisihan se hauska leikki. Palkitsisi ihan konkreettisesti niitä miehiä jotka hakevat paljon eri ihmisiä.


Päivi 2007-01-11 11:53 =>

Joo, mä olen kanssa tätä lukiessani ihmetellyt, missä on ihmisten leikkimielisyys!

Kommentit: [Humppis]


Isäntä 2007-01-11 11:57 =>

Järvenpää on hyvä tanssipaikka. Toivon sinne kaksi naisten-tuntia.


-Jo 2007-01-11 12:05 =>

Mä voisin kyllä tuollaiseen leikkiin lähteä. Vaikkei tiedäkään, mitä siitä kenellekin seurais. Että jos naiset pitäisivät esillä niitä merkkejään, niin hakisivatko miehet sitten kilpaa niitä, joilla merkkejä vielä on? Vai jättäisivätkö kuitenkin ne taas sinne riviin, koska niissä on varmaan jotain vikaa, kun ei kukaan muukaan ole hakenut? Ja että kuinka moni sitten leikkisi sääntöjen mukaan, eikä antaisi yhdelle kaikkia merkkejään.

Mutta sehän olis ainakin hienoa, jos sen toisen naistentunnin saisi. Tai vaikka puolikkaankin.

Kommentit: [Krisse]


Puna-ailakki 2007-01-11 12:06 =>

Kaksi naisten hakuvuoroa on hyvä järjestelmä.


Jora 2007-01-11 13:25 =>

4. Jotain pitäisi tehdä nopeiden hakijoiden jarruttamiseksi, jotta hitaimmillakin olisi mahdollisuuksia päästä lattialle.

Esimerkiksi haettaville numeroidut seisomapaikat. Pääsylippuun tulostettuna, jokaiselle kappaleparille oma satunnainen paikka. Ensin alkaa musiikki, sitten haettavat paikalleen (hakijat eivät liiku), haut äänimerkin jälkeen. Väärästä paikasta kiinnijääneelle rangaistus. Varakkaammissa paikoissa voisi käyttää numeropaikkojen sijasta liukuhihnoja.

Tai joku vempain, joka antaisi hakuun vihreän valon satunnaisen ajan (0-60s) kuluttua.

Huumoria tässäkin, mutta ei haittaisi oikeastikaan omia mahdollisuuksia.

Naistenhakujen lisäämistä en vastusta, ellei jostain syystä asiakaskunta muodostu tämän takia epäedullisemmaksi.


Stefanus 2007-01-11 13:08 =>

Missäs ne naiset niitä merkkejänsä säilyttäis, ku "laukutkin" ovat pannassa. Tietysti naisil on niitä piilopaikkoja, mut eihän niihn voi kurkistella, kuka siel merkkejä säilyttelee. Mutta ei kai se kerro ihmisten leikkimielisyydestä mitään, innostuuko heti suinpäin jostain merkeistä?

Kommentit: [Päivi]


MLeena 2007-01-11 13:24 =>

Kivahan tuollainen kisa olisi joskus, ei kuitenkaan joka tansseissa. Lappuihin naisten nimikirjoitus, niin eivät vilpilliset pääsisi voittoa rehellisiltä viemään. Lappujen materiaali hien kestävää, niin voisi liiveissä säilytellä ja sieltä tarvittaessa jakaa.

Ehdottomasti kannatan naisten hakuvuorojen lisäämistä.


Dancing Lady 2007-01-11 14:55 =>

Oon täysin samaa mieltä kuin Lutukolli tuolla aiemmin; harvassa paikassa on enää tässä maassa niin totaalista machomeininkiä kuin lavatansseissa! Kaikki leikit ja muutokset systeemin olisivat paikallaan.

Se yksi vaivainen tunti naistenhakua toimii ainakin mulla niin, että kun kuitenkin tykkään hakea niitä kavereita, jotka ovat itseäni hakeneet ja joiden kanssa on ollut kutakuinkin kiva tanssia niin se vaivainen tunti ei riitä (yleensä siinä ei edes ehdi hakuryysiksen takia kaikkia heitä hakea). Saati sitten että ehtisi joitakin muuten kiinnostavia tai mielenkiintoisia hakemaan. Toinen tunti ainakin lisää!

Samoin pidän miellyttävämpänä ravintolapuolella sitä, että voi istua pöydissä, jutella, notkua baaritiskillä tai mitä vaan kuin tungeksia hakurivistössä.

Muutosta ja hauskuutta peliin!!!


Humu 2007-01-11 15:43 =>

Vaihtoehdoista ilman muuta 2. Kaikkialle vuorohaku.

nim. "Liian laiska juoksemaan naisten takia"


Tapani 2007-01-11 16:08 =>

Kaikki naiset pääsevät paremmin tanssimaan jos paikalle tulee enemmän miehiä. Ehkäpä loogisin ratkaisu olisi siis lisätä miesten hakuaikaa.

No, tätä ehdotusta ei tarvitse ottaa liian vakavasti. Muistutanpa vain siitä mikä pohjimmiltaan on syynä siihen, jos nainen ei pääse tanssipaikalla tanssimaan niin paljon kuin haluaisi. Tie siihen että naiset pääsevät paremmin tanssimaan ja tanssipaikan menestykseen yleensäkin on miesten houkuttelemisessa paikalle. Esimerkiksi näitä hakuvuorosysteemejä miettiessä kannattaa enimmäkseen ajatella sitä kuinka monta miestä naisten hakuajan lisääminen houkuttelisi paikalla ja kuinka moni mies vastaavasti vähentää käymistään tai menee jonnekin muualle jossa saa suuremman osan aikaa valikoida kenen kanssa tanssii.


Marlen 2007-01-11 16:55 =>

Vastaanpa kyselyyni.

Olen kyllä vaihtoehto 2:n kannalla tasa-arvon vuoksi. Viime talvena kävin Tanhuhovissa ja siellä oli hyvin toimivat vuorotunnit.

Nämä kaksi hakutuntia antaisivat suuremman mahdollisuuden tuntemattomammankin naisen päästä tanssimaan. Tietysti se vaatii viitseliäisyyttä "juosta miesten perässä", sillä miehet menevät istumaan tai piiloon nurkan taakse, mikäli heitä ei heti haeta;-).

Totta sekin, että he joutuvat Järvenpäässä tulemaan naisten eteen keskelle salia. Siinä ei varmasti kukaan kauan viihdy, jos vain vierestä viedään.

Tämä Sepon idea tanssimerkkien käytöstä on kyllä tosi hauska. Sitä voisi joskus kokeilla jossain pienemmälle tanssiporukalle, vaikkapa juhlissa.


Pete P. 2007-01-11 17:02 =>

Tapani tuossa jo sanoikin mitä itse meinasin kirjoittaa. Ei se naistenvuorojen lisääminen lisää naisten tanssiinpääsemistä pätkääkään, jos siis ajatellaan kokonaisuutta. Se lisää tiettyjen (lue: aktiivisimpien hakijoiden) naisten tanssiinpääsyä, mutta vastaavasti vähentää vähemmän aktiivisten, joita haettaisiin muuten. Jos naiset haluavat kokonaisuutena päästä enemmän tanssimaan, ainut tie on saada lisää miehiä lavoille ja siihen ei välttämättä miesten hakuajan vähentäminen ole paras lääke.

Tuo tanssimerkkijuttu olisi minusta tosi hauska niille joilla leikkimieltä riittää. Peukut idean keksijälle!

Kommentit: [Pilke]


Valssibeibi 2007-01-11 17:29 =>

Valitsisin vaihtoehdon 2. Olenhan muutenkin vuorohaun kannattaja.


Drago 2007-01-11 17:39 =>

Minustakin tuo merkki-idea olisi aika vekkuli :) Ei yhtään hassumpi, vähän leikkimieltä mukaan! Merkkien pitäisi tosiaan olla sitten hien ja veden kestäviä ja riittävän pieniä, jotta ne on helppo pitää mukana.. tai vaikkapa jonkinlaisessa lenkissä ranteessa? Ties vaikka tuosta poikisi mitä jänskää.. Jos merkit olisivat daameilta lopussa, voisi joku saada puhelinnumeron tilalle? :D Selkeät säännöt myös sitten merkkeilylle.. ts. kenelle ja missä vaiheessa merkkejä jaetaan? Viidelle ensimmäiselle hakijalleko kenties? Viidelle omalle suosikille? Kyllä minua ainakin useimmiten hakee useampi kuin viisi miestä.. Mitäs jos samaa sovellettaisiin herroihin naisten tunnilla? Eli myös herroille merkkejä naisille jaettavaksi? Sitten pääsisivät ne seinä-ohdakkeetkin kenties tanssimaan.. ja ehkä rohkaistuisivat hakemaan daameja aktiivisemmin itsekin? Onhan miehissäkin ujompia.. Miehille merkkejä voisi olla vähemmän, koska naisten hakuaika on rajallisempi. Yhdistelmä siis voisi olla tällaisessa tapauksessa toimiva, jos kummillekin annettaisiin merkkejä :)

Minäkään en kannata naisten hakuajan lisäämistä. Se tuskin seinäruusuilua vähentää.. ujot eivät ehdi/uskalla rytäkässä hakea kumminkaan, mutta ne rohkeat hakevat senkin edestä. Moni mies myös karsastaa naisten tunteja ja karkaa jonnekin kahvion kätköihin tms.


Ranskalaisetkorot 2007-01-11 19:11 =>

Onko kellään edes tietoa siitä, kuinka paljon (vähän) näitä seinäruusuja on? Luulen että heitä ei ole joka tansseissa juuri lainkaan.

Järvenpäähän en ole vielä ehtinyt, mutta tutuilla lavoilla illat ovat erilaisia. Joidenkin naisten tanssiinpääsy on varmaankin verrainnollinen miesten määrään kyseisenä iltana.

Itse kannatan kahta tuntia naisille. Tykkään hakea.

En halua tanssia tarramerkkien seassa, tuskin ne koko iltaa kenenkään rinnuksissa pysyvät, vaan tarttuvat vaikka minne (ties minne ...) ; D

Jakelisin mieluummiin pusuja ...

Muiskis


Timo 2007-01-11 23:49 =>

Tanssimerkkitanssijaiset voisi olla ihan hyvä idea, noin vaihteeksi. Vaatii tietenkin enemmän naisilta, kun heidän pitäisi niitä merkkejä jakaa...

Ylipäätään on hyvä juttu että tansseihin kehiteltäisiin kaikenlaista uutta. Aina ei tarvitse toteuttaa samaa kaavaa illasta toiseen...


Grapponia 2007-01-12 11:03 =>

Miten olisi perinteisten rusettiluistelujen idea:

"Järjestäjät valmistavat kahden värisiä rusetteja varustettuna numerolla. Yleensä käytetään punaisia rusetteja tytöille ja sinisiä pojille. Jokaista numeroa esiintyy kahdesti, kerran kummankin värisessä rusetissa. Luistelijat saapuvat paikalle ja saavat järjestäjiltä sukupuoltaan vastaavan värisen rusetin. Luistelijat luistelevat kentällä etsien omassa rusetissa esiintyvää numeroa muiden osallistujien ruseteista. Parin löydettyä toisensa on tapana, että pari luistelee yhdessä."

Koska naisia ja miehiä ei ole koskaan kuitenkaan tasamäärää, voitaisiin rusetteja jaella vain tietty määrä ja vaikkapa viisi kertaa oman "parinsa" eri tansseissa löytänyt saisi vapaalipun. Rusettitansseja voitaisiin järjestää silloin tällöin eikä numeroparin kanssa tietenkään koko iltaa olisi velvoitettu tanssimaan. Jokainen saisi sitten etsiä numeroaan, jos kiinnostusta ja viitseliäisyyttä ja leikkimieltä riittäisi.


Osku 2007-01-12 13:43 =>

Ajatusleikit ovat kivoja. Mietin vaan asiaa ihan matemaattisesti. Miten miehet lisääntyvät sen enempää hakuvuoroja, kuin tanssioptioitakaan jakamalla ? Perusongelma on se, että yksinkertaisesti sukupuolijakauma tässä tilanteessa on väärä. Tilanne johtaisi hakusääntelyyn jolla haluttavimmat haettavat tilapäisesti passivoitaisiin. Mutta miten/miksi ?? Vaikka tanssimiljöö onkin sosiaalinen, niin pitäisiskö siitä tehdä myös sosiaalitoimisto.

Kyllä vapaa markkinatalous on lunnollinen tapa hoitaannuttaa nämäkin ongelmat.


Jora 2007-01-12 15:40 =>

..kahden värisiä rusetteja varustettuna numerolla

Muistaakseni olen parikin kertaa ollut lavatansseissa, joissa noita numeroita on jaettu. "Omaa" paria ei tainnut löytyä, tai ainakaan en ilmoittautunut. Kaikilla ei numero ollut näkyvillä, itsellä ainakin taskussa.


Stefanus 2007-01-12 15:57 =>

Miepä kerran Lapualla voitin tällaisen kisan, missä naisille ja miehille lyötiin eriväriset numerolliset laput kouraan. Illan aikana piti tämä vastaava numero etsiä. en tarkkaan muista, kuinka se kisa sit eteni. Niitä pareja sit pudoteltiin yks toisensa jälkeen. Jäljelle jäin minä tämän viehättävän daamin kanssa. Ykköspalkintona oli Turku-Tukhola-risteily, mutta se jäi sysytä jos toisesta toteuttamatta.


"Reino" 2007-01-12 17:26 =>


1 => Tanssimerkeitä en perusta - en pidä tuollaisesta kilpailemisesta
2 => Ehdottomasti parempi on TUPLATA Naisten tunnit. Sekkahaku EI toimi, Daamit eivät yleensä vaivaudu hakemaan. Mieluummin seisovat seinällä.
3 => Ei yhdistellä, tanssimerkit rinnastan bonuspisteisiin - en ole suorittamssa mitään tanssipaikalla vaan pitämässä hauskaa.
4) Tanssittava musiikki, välillä saa olla vaikeaakin - silloin tavikset menevät kahville - Iloista, rentoa meininkiä kyllä silloin tanssi maittaa.


Swingpolkka 2007-01-13 10:01 =>

Minusta ainaki tuo puolituntinen + tunti naisille toimi ainakin eilen Järvenpäässä. Tuo tuntisysteemi oli käytössä viime kesänä myös Riutanharjulla ja Kapakanmäellä. KANNATAN LISÄÄ TÄLLAISTA!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu