TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Julkaisematon Lukijat-kirjoitus (E.Tuomas 2007-01-08 17:56)

Julkaisematon Lukijat-kirjoitus

E.Tuomas
2007-01-08 17:56

Etelä-Saimaa uutisoi maakuntasivuillaan jouluaattona "joulun ajan tansseista". Luettelossa oli aatto mukaanlukien erilaista bailubaaria ja kaupungin ainoa tanssiravintola niiden joukkoon piilotettuna ja väärin kirjoitettuna. Talojen tansseista ei ollut mainintaa.

Kovin tyylikkäänä en pitänyt tällaista bailubaarien lähes tekstimainontaa. (Joskus oli lehtijuttua aattona avoinna olevasta kortteliravintolasta, joka tarjosi yksinäisille mahdollisuuden yhteiseen joulun viettoon tutussa paikassa. Sellaisen toimittajantyön koin sosiaalisesti vastuulliseksi.)

Tulipa tunne, että pitää kirjoittaa. (Tiesin kyllä, että lehden Lukijat-palstan vartija on äärimmäisen herkkä, jos teksteissä on rivienkään väleissä viittausta lehden joidenkin toimittajien puutteelliseen osaamiseen.

Tässä tarjottu teksti:

JOULUN AJAN TANSSEISTA

"Jouluna joraamaan" saimme lukea aattoaamun Etelä-Saimaasta. Myös tapanintansseja varten toimittaja tarjosi runsaan baarivalikoiman.

Minulla ei - ehkä onneksi - ole kokemusta esitetyn listan kaikista baareista. Sen tiedän, että näistä vain Monrepos on perinteinen tanssiravintola, joka tarjoaa elävää musiikkia.

Tapania voidaan tanssia myös taloilla. Ehkäpä oikeat tapanintanssit kuuluvatkin taloille; työväentaloille, seurantaloille ja urheilutaloille. Siis taloille samassa merkityksessä kuin juhannustanssit lavoille.

Tirilän työväentalolla esiintyi nyt Hannu Palo. Vuoksenniskalla Korsuorkesteri. Karhulan Keskustalolla oli Erkki Eräs ja Korian Vilppulan seurantalolla Raimo Ollinkankaan yhtye solistinaan Dimitri Sjöberg.

Talojen tapanintanssien erityinen piirre on, että esiintyjät ovat usein omasta maakunnasta ja pitkän uran tehneitä. Tunnelma on lämmin eikä siihen yleensä alkoholia tarvita.

Ken ei nyt ehtinyt tai osannut - hänelle lupaan, että myös ensi tapanina tanssitaan taloilla.

Jarmo Nieminen Lappeenranta

Kirjoittajan avainsanat: Etelä-Saimaa, tapanintanssit, joulu

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu