TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Boogie Woogie-kysymyksiä... (Sokkisha 2006-12-30 14:46)

Boogie Woogie-vastauksia...

Jitterbug
2007-01-02 14:47

BW ja LH on mielestäni rennompaa jiveen verrattuna, jota en tosin aktiivisesti harrasta. Jive lienee kuitenkin lattareiden kilpatanssina huomattavasti enemmän kuvioihin sidottu, kun taas boogissa ja lindyssä voi improvisoiden tehdä lähes mitä vain hyvän maun rajoissa, jos se sopii (rock/swing)musiikkiin ja sen tyyliin.

Askellus on rennompaa ja etenkin lindissä tanssitaan "matalalla", toisin kuin jivessä kohtalaisen pystyssä.

Kumpi on parempi lavoilla, jive vai bw? Ajattelin ensin että se on lähinnä makuasia, mutta tarkemmin ajateltuna sanoisin bw/lh, koska silloin on valmius tekemään "mitä vaan". Parin ja musiikin seuraaminen on olennaisessa roolissa. Jos (seuraajana) osaa tanssia lindyä/boogia, ei pitäisi olla vaikeuksia seurata jive-viejää, toisinpäin voi olla vaikeampaa. Siis jos on oppinut tekemään "vain" jive-kuvioita.

Lindyssä ja boogissa on improvisaatiolla erittäin iso osa, koska tanssitaan aina kulloiseenkin soivaan kappaleeseen sopivalla tyylillä ja koitetaan ilmentää sitä tanssilla. Toisaaltahan tämä sopii tietenkin kaikkiin tansseihin, mutta näyttäisi vielä olevan korostunut bw/lh:ssa.

Kursseilla opetetaan perusliikkeitä, variaatioita ja myöhemmin trikkejä sekä niiden tekemistä oikeaan kohtaan musiikissa eli musiikin ymmärtämistä. Se miten paljon kukin keksii itse lisää temppuja ja kikkoja, on kiinni lähinnä musiikin ymmärtämisestä, vartalonhallinnan taidoista ja asenteesta, että uskaltaa kokeilla eli laittaa itsensä likoon.

Lindy ja bw ei mielestäni ole sen vaikempaa kuin muutkaan swing-tanssit. Hyvin nopeaan rokkiin sopii erityisesti balboa, joka on helppo ja kevyt verrattuna boogiin ja lindiin. Shag on myös käyttökelpoinen. Aluksi voi bw ja lh olla nopeaan musiikkiin raskasta, jolloin voi tosin "fuskata" triple-steppejä, kuten olit pistänyt merkille boogie night ball:ssa, ja näin keventää tanssia.

Kirjoittajan avainsanat: lindy hop boogie woogi be lh balboa shag swing

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu