TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Salsaa kurssitettiin T-Talolla (Pilke 2006-11-26 15:25)

Tanssiopinnot heti tuoreeltaan paperille

Sulkami
2006-11-29 9:28

Pohdiskelimpa tuota muistiin merkitsemis tapaa,myös sitä videointia. On totta vie ihmeellistä jos ja kun on ilmeisesti syntynyt epäily ohjaaja kaartille siitä että, heidän opetustaan on jotenkin videoihmiset käyttäneet väärään tarkoitukseen?! Tai ainakin noista kirjoituksista sen kuvan saa. Tuosta epäilystä on kai mahdoton päästä eroon!

Videointi on ehdottomasti paras tapa ja tuo tanssiohjauksen lähelle ja on konkreettinen kaikkkine pysäytyskuvineen ym: Jos muutamien "huhujen" tai vaikka tosienkin olessa kyseessä siitä "väärinkäytöstä" kaataa tuon mahdollisuuden on se tanssia ja tanssin opetusta ja ohjausta vastaan pitkässäjuoksussa. Mielestäni opettajien tulisi katsoa tuon ongelman yli. (En totta vie puousta väärinkäyttöä ja jotain salalevitystä!) Vaan puolustan sitä erinomaista tapaa täydentää ja vahvistaa opettajien ja vetäjien mahdollisuutta olla ja tulla esille sekä viedä eteenpäin omaa tuotettaan ja myös kehittää sitä yhdessä tansinopetuspalvelua käyttävien kanssa. Videointi on kuin koulussa kirja opetusaiheeseen ja parempikin. Naivisti ajatellen on järjetöntä että, se tahdotaan jotenkin estää ja siten tehdä aidot tansijat ikäänkuin syyllisiksi kehittyneen tekniikan mahdollisuukssta. Kun kokomaailma suoltaa joka asiasta videoleikkeitä juuri tiedonsaantia ja levitystä varten. No onhan siellä nimen omaan "hyötykäyttö ja hyötymistarkoitus" aina sen levittäjällä. Mutta tanssiviedot jotka muistiin merkitsee opetus aihetta tansitunnilta on mielestäni ostettu opetuspalvelussa koska se on julkista opetusta ja tarjottu kaikille. Myös kursille osallistujat pääsee ja altistuu kuvaukselle ja toisten "katseille/kuvauksille" oppimis tai vertailu persoonina ja onhan heidänkin "työpanos" mukana videoilla ja eivät saa korvausta asiasta.

Itse olen kiitollinen kaikille opettajille jotka ovat suhtautuneet asiaan erinoamaisesti ja innolla. Se on tanssinoppimiseni kulmakivi ja on vienyt uusille kurseille ja samoille opettajille. Kun kuulin eräältä opelta ettei kuvaamistä voinut tehdä "mitenkään" niin kurssit jäi väliin.

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu