TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sambajive ? (Dancing Lady 2006-11-23 11:50)

Sambajive - DiscoSwing - Hustle

Pete P.
2006-11-24 14:44

Tuossa videossa (hustle) askellus muistutti vahvasti discoswingin askellusta. Jossain artikkelissa tuli myös esille se, että askellus muistuttaisi fuskua. Fusku, discoswing ja hustle kuitenkin eroavat toisistaan ainakin tyyliltään - mutta entä askelten suhde toisiinsa?

Minusta se oli discoswingiä. Tosin hyvin jäykkää ja epätanssillista sellaista :) Mutta siitä ajoituksesta - jos tuon videon perusteella lähtee hustlen a-askeleen ajoitusta pohtimaan, niin ei kovin paljoa viisaammaksi tule. Videolla tanssitaan a-askel pääosin kolmimuunteisesti, eli ajoitetaan a-askel iskun viimeiselle kolmannekselle. Muutamia kertoja se tanssitaan, niin kuin tuohon tasajakoiseen musiikkin mielestäni pitäisi, "nelimuunteisesti" eli iskun viimeiselle neljännekselle. Videon hauskimmassa kohdassa, eli missä tämä mies laskee hustlen askelrytmiä kameraan katsoen, hän laskee a-askeleen iskun puoleenväliin jolloin se kai suomeksi sanottaisiin jo "ja"- askeleeksi. Eli tästä voi kai päätellä, ettei hän itsekään oikein tiedä millä ajoituksella se tanssitaan.

Discoswingissähän tuo askellus on 1-2-a3 (1,2 sekä 3 kestävät myös musiikissa yhden iskun ajan - eikös näin?). Te, jotka olette tanssineet/opettaneet discoswingiä, niin otatteko a-askeleen hyvin lähelle 3 iskua? Jos tuo askel otetaan lähemmäksi kolmosta, niin silloin merkintä a3 olisi varmasti oikein.

Eri versioita discoswingistäkin kai on, mutta tuo kai se yleisin versio on. Ja sillä laskutavallahan ei ole merkitystä. Eli siis sillä, että lasketaanko askeleet 1-2-a3, 1-a2-3 vai a1-2-3.

fuskussahan askellus olisi 1 - 2 & 3. fuskussa kuitenkin yleensä 1 askel kestää kaksi iskua musiikissa, samoin kuin myös 2 askel. Tällöin myös tuo ns. taka-askel osuu ajoitukseltaan 2:n ja 3:n puoleen väliin, eikä lähemmäksi kolmosta, kuten sambassa ja discoswingissä.

Nyt meni pikkasen vikaan. Fuskun taka-askel ajoittuisi noin laskien tasan kolmoselle ja sen perään tuleva nopea askel kolme ja puolikkaalle :) Fuskussahan kaikki askeleet tulevat iskuille, joten siinä ei ole "a" tai "ja" -askelia. Eli siis ensimmäinen hidas askel tulee iskuille 1-2, toinen hidas askel iskuille 3-4 (ihan niinkuin sanoitkin) ja nop-askeleet iskuille 5 ja 6. Eli jos haluaa fuskunkin laskea ns. isoina (hitaina) iskuina, niin se laskettaisiin 1 - 2 - 3-JA 1 - 2 - 3-JA...

Hauska video kaikenkaikkiaan! Ekaa kertaan kun katsoin sitä alun tanssia niin olin varma, että siellä tanssi Benny Hill ja että kohta kamera zoomaa Bennyn virnistävään naamaan :)

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu