TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Sambajive ? (Dancing Lady 2006-11-23 11:50)

Sambajive - DiscoSwing - Hustle

Pimu
2006-11-24 14:04

Tässä hieman pohdintaa aiheesta... Miten te tanssitte näitä tansseja?

Tuossa videossa (hustle) askellus muistutti vahvasti discoswingin askellusta. Jossain artikkelissa tuli myös esille se, että askellus muistuttaisi fuskua. Fusku, discoswing ja hustle kuitenkin eroavat toisistaan ainakin tyyliltään - mutta entä askelten suhde toisiinsa?

Discoswingissähän tuo askellus on 1-2-a3 (1,2 sekä 3 kestävät myös musiikissa yhden iskun ajan - eikös näin?). Te, jotka olette tanssineet/opettaneet discoswingiä, niin otatteko a-askeleen hyvin lähelle 3 iskua? Jos tuo askel otetaan lähemmäksi kolmosta, niin silloin merkintä a3 olisi varmasti oikein.

fuskussahan askellus olisi 1 - 2 & 3. fuskussa kuitenkin yleensä 1 askel kestää kaksi iskua musiikissa, samoin kuin myös 2 askel. Tällöin myös tuo ns. taka-askel osuu ajoitukseltaan 2:n ja 3:n puoleen väliin, eikä lähemmäksi kolmosta, kuten sambassa ja discoswingissä.

Olisikohan tuo hustle sitten enemmän rytmitykseltään muotoa 1-2&3 (tai &1-2-3 kuten videossa askelikko näytettiin), jolloin tuo hustlen "taka-askel" osuisi iskujen puoleen väliin (eikä siis lähemmäksi 3-askelta..) Rytmitykseltään kuitenkin hustle poikkeaisi fuskusta siinä, että 1 ja 2 askeleet eivät kestä musiikissa kahta iskua vaan vain yhden (kuten discoswingissä...)

Pitääpä hommata vähän hustlemusaa sekä nopeaa sambaa, ja alkaa kokeilemaan!

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu