TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Innokkaat neuvojat kursseilla. (Ilmari A. 2006-11-16 10:32)

Innokkaat neuvojat kursseilla.

Sophie
2006-11-17 13:58

Monessa kommentissa ollaan samaa mieltä kuin minäkin, että yleensä neuvotaan vain mikäli sitä pyydetään. Pienissä ongelmissa neuvon voi kysyjälle oitis antaa, mutta suuremmissa ongelmissa hyvä vaihtoehto neuvoa pyydettäessä on vinkata ko illan opettajalle, että hei meillä on ongelma ratkaistavana (huom: meillä!) silloin neuvot ovat taatusti oikeita ja kolmisteen päästään eteenpäin yleensä vallan kivuttomasti.

Piinaavaa voi olla kurssilla pyörivä ”apuopettaja”, joka jokaisen daamin kohdalla papattaa kuin papupata ohjeitaan, vaikka omissa taidoissa on vielä se haaste johon keskittyä. Ei tanssitaito kerry vuosissa vaan kilometreissä. Kuinka sanoa nätisti, että....?

Tässä vaiheessa tulee sitten tunnustus, että joskus on itselläkin lipsahtanut sammakko suusta ennen kuin ehtinyt ajatella...(onneksi itsehillintäni on huippuluokkaa, joten näitä tilanteita ei montaa ole :DD).

Mielestäni varsinkin harrastusta aloittelevien kohdalla tulisi olla tarkkana, jottei tukahduta syttynyttä tanssikipinää alkuunsa.

Joissain tapauksessa tanssittajalle voi tehdä isonkin palveluksen antamalla jonkin käänteentekevän vinkin...mutta palvelus edellyttää monesti onnistuneita sanavalintoja...

Tanssi on yhteispeliä, jollei harrasta vain yksintanssia, tanssijan taitojen analysointi ja mahdollisten neuvojen jakelu vaihtoringissä, tuskin edesauttaa omankaan tanssinautinnon saavuttamista. Entäpä jos sen sijaan keskittyisi vientiin/seuraamiseen vastapelurin persoonallisista ominaisuuksista nauttien. Monesta rumasta ankanpoikasesta on kasvanut joutsen jo pelkän kärsivällisyyden ja ystävällisyyden voimalla.

Kirjoittajan avainsanat: innokkaat neuvojat

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu