TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Cha-cha vs. Cha-cha-cha (DMalone 2006-11-12 21:01)

Cha cha cha laulujen sanoissa

DMalone
2006-11-16 12:08

DMalone:Sitten on vielä erikseen tapaus Sam Cooke. ;-) "Everybody Loves To Cha Cha Cha"-kappleessa jossa on havaittavissa että lyömäsoittaja korostaa cha-cha:ta "oikeassa" paikassa mutta sanat menevät "One-two-cha-cha-cha"

Tutti Frutti:Tsatsailin viime lauantaina taitavan naisen kanssa. Kappaleessa laulettiin sanat cha cha (cha) eri kohtaan kuin tanssiessa askeleet otetaan, ja niinpä daami kysäisi, tanssimmekos me nyt ihan oikein. Vakuuttelin että kyllä tämä oikein menee ja ettei noihin sanoihin voi tässä rytmiasiassa luottaa. :) ... Tutti Frutti: Voimme kai päätellä, että cha cha cha'ta tanssiessa perusaskeleiden ajoitusta ei ensisijaisesti kannata hakea tekstistä vaan musiikista.

Joo, näinhän se näyttäisi menevän. Mielenkiintoisin havainto oli kuitenkin se, ettäedes musiikkiin ei voi aina luottaa! Sillä ainakin 50- ja 60-luvulla on levytetty kappaleita jossa "cha-cha" (tai oikeastaan cha-cha-cha) tuleeyhtä iskua aikaisemmin = kolmosella kuin "oikeassa" cha-cha:ssa. Kokeilepa tanssia! --> Bobby Rydell - Cha Cha Cha ;-) Joten vaikuttaa siltä että cha-cha:ta (seuratanssina) on tanssittu tuolloin erilailla. Enkä yhtään ihmettele, omat ensimmäiset muistikuvani cha-cha-cha-kappaleista ovat juuri tuollaisia "1-2-cha-cha-cha"-juttuja.

Kirjoittajan avainsanat: cha-cha

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu