TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu
Lista: Missä tanssipaikan pitäisi olla? (20 vastausta) (4711 2006-11-07 15:40)

Missä tanssipaikan pitäisi olla?

Tom
2006-11-09 14:02

totanoin, kaupunkien keskustoissa tilojen vuokrat tai tontit ovat NIIN kalliita että markkinatalous siinä pelaa. Kun muusta toiminnasta saa paremman katteen niin eipä tanssipaikkaa siihen hevin perusteta. Tanssipaikan pitäs olla auki ainakin 4-5krt/ vko tai vaihtoehtoisesti tiloissa pitää olla myös muuta toimintaa jotta tulopuoli saadaan katettua ( siihenkin ON IDEOITA, kunhan rahoittajat kiinostuvat).

Toisaalta, parkkipaikkaakin pitää olla, osa ihmisistä tulee kaukaa. Ja keskustoissa parkkitila saattaa olla vähissä. Jonkun marketin kylkeen sen ehkä voisi perustaa...

Hyvä esimerkki kivasta tanssipaikasta oli Helsingin Kulttuuritalo. Joskus 70-80 luvulla se OLI KIVA paikka, VARSINKIN AULATANSSIT. Kansaa kävi ja paljon. Homma hiipui 80luvun lopulla, kunnes 2003-2005 tanssikulttuuria uudelleenelvytetiin.

Paikan julkiset liikenneyhteydet OVAT HYVÄT, paikka itsessään ihan OK. Huolto jne tilat ja kahviot erinomaiset. Lattiakin OK kun järjestäjät muutaman kerran jälkeen osasivat säätää liukasteen määrän kohtuulliseksi. Mutta jostain syystä ei iskenyt tulta, asiakkaat eivät ottaneet omakseen. Mielummin lähtivät kauas korpeen. Tälläkin palstalla valitetiin että "kun siellä ei ole parkkipaikkoja". Eli julkisten kulkuneuvojen käyttäjät eivät sittenkään ole se suurin käyttäjäryhmä.

HALUAVATKO ihmiset jonnekin keskustaan tanssimaan? Jostain syystä keskellä "ei mitään" (anteeksi ilmaus, kts listaa alla) sijaitsevat tanssipaikat ovat suosituimpia. Oma tulkintani on se että sinne saapuu ihmisiä laajalta alueelta, nähdään tuttuja jne. ESIMERKKEJÄ tällaisista:

-Kapakanmäki Tuuloksessa

-Kolmilampi, R-mäki? Oitti?

-Riutanharju

-Särkkä Punkalaidun

- Ämyri ja Esakallio Somero

- Naapurivaara

- Pyhäsalmen lava jnejne, onhan niitä.

Minun mielestäni nykyisten tanssipaikkojen tarjonta on suht riittävä, ainakin Etelä-, ja Keskisuomessa. Kuljetureittien järjestäminen saattaisi olla se järkevä ratkaisu. Tai vaihtoehtoisesti KIMPPAKYYTIRINGIT ! Joko omilla autoilla tai pikkubusseilla. Sellaisia rinkejä perustamaan !! Takaa täsmäkuljetuksen perille !!

HAUSKOJA TANSSINAUTINTOJA JA TURVALLISIA MATKOJA !

Tom Tenunenä

TanssipalvelinYleisönosastoKeskustelu